Jste zde

Domů » St. Leonhard im Pitztal

Akce v červenci 2013

Pitztaler Steinbock - Wandertag 2013

Termín: 21. července 2013, 7:30 - 11:00 hodin

Místo: St. Leonhard

Na sportovní podnik Steinbock-Wandertag po části turistické trasy Pitztaler Almenweg jsou i v letošním roce srdečně zváni všichni hosté i místní obyvatelé. Každý účastník obdrží po přihlášení výtisk mapy, kde je vyznačena trasa. Výchozí bod a současně i cíl je u hostince Liesele Sonne v místní části Eggenstall v St. Leonhardu.

Na trase budou účastníkům poskytovány na občerstvovacích stanicích nápoje a ovoce. Na stanici také každý obdrží razítko, že absolvoval ten konkrétní úsek trasy. Každý účastník s platnou startovní mapou s razítky dostane po absolvování certifikát a odznak Steinbock Wandertag Abzeichen.

• Startovné pro dospělé: 3 €
• Všechny děti do 15 let se mohou akce zúčastnit zdarma!
• Registrace: V neděli 21. 7. 2013 od 7:30 do 11:00 hodin u hostince Liesele Sonne

Průběh trasy: Arzler Alm, Tiefental Alm, Alm Neuberg

Pitztaler Steinbock - Wanderwoche 2013

Termín: 22. - 26. července 2013

Místo: St. Leonhard

Program:

Pondělí 22. července 2013

Úvodní putování Arzler Alm – Tiefentalalm, od startu vede cesta k nádherně položené vysokohorské pastvině Arzler Alm, odtud se vydáte po značené pěší trase lesy na Tiefentalalm.
Vrátit se lze buď po polní cestě, nebo se vypravíte nazpět lesem.
Doba trvání: cca 3 hodiny.

Úterý 23. července 2013

Rodinný den u jezera Rifflsee, příjezd je možný lanovkou Rifflseebahn (za poplatek). Na všechny děti tam pak již čekají zajímavé hry a zábava u jezera Rifflsees, zatímco dospělí mohou vystoupat k přírodnímu klenotu, k jezeru "Plodersee". Má doslova křišťálově čistou vodu a je obklopeno jedinečnými druhy flóry i fauny.

Sraz je v 10:00 hodin u dolní stanice Rifflseebahn, v odpoledních hodinách se všichni sejdou u jezera a absolvují pěší výlet do údolí nebo se také mohou vrátit zpět lanovkou.
Doba trvání: cca 4 hodiny.

Středa 24. července 2013

Putování za bylinkami po turistické stezce Talwanderweg je lehký pěší výlet přes "Wilde Gemüse“, přes pole a lesy. Máte přitom za úkol hledat a najít jedlé bylinky, tajemné květy a ještě mnoho dalšího. Budete přitom i rozpoznávat přírodní vztahy, respektovat a chránit, a také se vám snad otevřou oči pro to dosud "neviditelné".

Co si vzít s sebou? Nějaký lehčí batůžek, kapesní nůž, vlastní pití, psací potřeby, menší občerstvení na cestu, podložku, ochranu proti dešti a slunci, pevnou obuv. Sraz je v 10:00 hodin u hotelu Stillebach.
Doba trvání: 4 - 5 hodin.

Čtvrtek 25. července 2013

Při putování kolem jezer Rifflsee a Plodersee se vydáte s fotografem přírody Reinhardem Hölzlem na hledání těch nejkrásnějších fotografických motivů ve zdejší nádherné přírodě.
Sraz je v 8:30 hodin u dolní stanice lanovky Rifflseebahn.
Doba trvání: 4 - 5 hodin.

Pátek 26. červenec 2013

Putování k "věčnému ledu" Pitztalského ledovce, za poplatek se dostanete lanovkou Gletscherexpress do nadmořské výšky 2.840 m a odtud budete pěšky pokračovat k jeskyním Gletschereishöhlen. Váš průvodce při tom bude vyprávět nejrůznější zajímavosti o ledovci a ledu.

Po odpočinku v horské restauraci vyšplháte až na 3.159 m vysokou horu Mittagskogel, kde budete za svou námahu odměněni fantastickým výhledem na Pitztal. Ten největší zážitek vás tedy čeká až v samém závěru vaší výpravy! Následuje sestup k horní stanici lanovky, odkud pak již vyrazíte zpět do údolí.

Sraz je v 10:00 hodin u dolní stanice lanovky Gletscherexpress - Mittelberg. Nezapomeňte v žádném případě na dobré pevné boty!
Doba trvání: 5 hodin.

Místo

Liesele Sonne, St. Leonhard 47° 4' 12.2484" N, 10° 50' 37.7304" E
Location

Pitztal na Facebooku