Jste zde

Domů » Zima

Arzl im Pitztal

Údolí Pitztal - městečko Arzl im Pitztal

Městečko Arzl im Pitztal má asi 3000 obyvatel, rozkládá se na ploše asi 29,37 km2 a nachází se na okraji údolí Pitztal. Od lyžařského střediska Hochzeiger je vzdálené asi 15 km, ale dostanete se tam skibusem zdarma.
O dloutrvající sněhovou pokrývku se stará Pitztalský ledovec a nádhernou krajinu zde tvoří horské jezero Rifflsee v St. Leonhardu.

Arzl je rozdělen do několika částí, většinou to jsou samoty a osady, které se nachází v různých nadmořských výškách – Osterstein (880 m), Bahnhof (717 m), Timmls (1 054 m), Hochasten (1 327 m), Blons (930 m), Wald (895 m), Arlz – Ried (911 m), Leins (1 065 m).

Arzl leží v centru rakouských Alp a je tedy dobrým výchozím místem k nejrůznějším výletům nejen do ostatních oblastí v Rakousku, ale také do Německa, Švýcarska nebo Lichtenštejnska.

Městečko leží nedaleko hlavního města oblasti Imst. Tam se dá podnikat také mnoho věcí – nakupovat, sportovat (například v lezecké sportovní hale) nebo se vydat za místní kulturou. Do známého Innsbrucku je to autem nebo vlakem necelou hodinu cesty.

Pitztal na Facebooku