Jste zde

Domů » Tarrenz

Dovolená v Tarrenz

Malá pitztalská vesnička Tarrenz v blízkosti Imstu leží v nadmořské výšce 836 metrů a tvoří ji místní části Obtarenz, Strad, Walchenbach, Dollinger, Dollinger-Lager a Rotanger.

Vesnička s hustě zastavěným centrem v rétorománském stavebním slohu nese důkazy toho, že se tu velmi dbá na místní tradice a zvyky.

Slavná masopustní noc se tu například slaví jednou za čtyři roky a příští termín bude v roce 2013. V tu dobu se Tarrenz stává tou pravou čarodějnickou vesnicí!

Také každoroční "Gassenfest" pořádaný místními spolky má své pevné místo v kalendáři zdejších akcí. Na konci léta se pak slaví návrat zvířat z letních pastvin v rámci tzv. "Schafschiedu", populárního svátku s hosty a s místními obyvateli. Kulturní a muzejní spolek pořádá pravidelné speciální výstavy, které také stojí za návštěvu.

Aktivní dovolená v obci a v jejím okolí není ničím nedosažitelným. Nabízí se kupříkladu Fitnessparcours "Fit 2000" v lezecké hale na ploše 100 m² nebo jezdecká stáj v Seehofu. V zimě pak zábava pokračuje na venkovním ledovém kluzišti.

Speciálně pro děti je tu strašidelná stezka pro děti - "Verhexten Kinderlehrpfad", která začíná nad farním kostelem. 16 tabulí s různými informacemi o zvířatech z regionu, rozmístěné kolem soutěsky (Salvesenschlucht), vás přiučí spoustu zajímavých věcí.

Pro Tarrenz hrál velmi důležitou roli v minulosti rytířský šlechtický rod Starkenbergerů, kteří zde nechali již ve 12. století postavit hrad Altstarkenberg a ve 14. století hrad Neustarkenberg, které pak chránily hlavní silnici Via Claudia Augusta.

Obecní znak tvoří několik podélných červených a stříbrných pruhů, převzatých z erbu rytířského rodu Starkenbergerů.

V roce 1810 dostala osada ležící u Starkenbergerského jezera od tehdejších francouzských okupantů povolení vařit pivo a tento pivovar se zde nachází až do dnešních časů.

V roce 2005 otevřeli v zámku lázeňské koupele "Starkenberger Bierschwimmbad", kde je k dispozici sedm bazénů o rozměrech 4 × 4 metry, které jsou naplněné zbytky z výroby piva.

Tyto koupele jsou především známé svými lázeňskými léčebnými postupy, neboť zajišťují léčbu různých kožních onemocnění, přináší úlevu třeba při lupénce.

Nezapomeňte také ochutnat místní pivo Starkenberger. Pivo se vaří podle německého zákona o kvalitě z vlastní pramenité vody a až dosud toto pivo obdrželo 39 zlatých medailí na pivních olympiádách "Monde Selection". Je to nejčastěji oceňované pivo v Rakousku!

Geografie: 

Místo

Pivovar Starkenberger, Tarrenz 47° 15' 41.5116" N, 10° 45' 16.9596" E
Location

Pitztal na Facebooku