Jste zde

Domů » Léto

Hledání pokladu

Rakouský Imst s okolní krajinou

Prozkoumejte i vy hravým způsobem turistickou oblast Hochzeigeru v Pitztalu. Můžete tak dokonce také inspirovat vaše děti, aby rády chodily po cestách a se smartphonem (chytrým telefonem) se vydaly na lov pokladu zvláštního druhu.

Jde o to najít správná stanoviště, zodpovědět správně na otázky z oblasti světa rostlin, zvířat a hor a nasbírat co nejvíce Pitziho tolarů. Na výběr budete mít dvě varianty hledání pokladu – vydejte se tedy společně s Pitzim řešit záhady kolem "limbového ducha".

Kdo je Pitzi?

Pitzi je malý kozorožec a je docela zvědavý - jeho přátelé mu vyprávěli o tajemném duchovi limbového lesa, který se usadil v turistické oblasti. Ale nikomu se zatím nepodařilo pohlédnout tomuto "Zirbengeistovi" do tváře.

Vydejte se také vy pátrat po tomto limbovém duchovi a pokuste se společně vyřešit záhadu kolem Zirbengeista!

Jak je to s tím Pitziho pokladem?

1. Začátek hry

Každý lovec pokladů dostane na dolní stanici Hochzeigerské gondolové lanovky bezplatně webové aplikace ke stažení a k aktivaci hledání pokladu po telefonu. K tomu je samozřejmě k dispozici také bezplatné bezdrátové připojení k internetu W-LAN. Pro další postup není třeba nic jiného, než se připojit k internetu.

Stáhněte si aplikaci (iPhone a Smartphone)
a. přihlašte se na WLAN "Hochzeiger_HotSpot"
b. stáhněte si aplikaci "Locandy Pitztal" hledáním v App Store
c. aktivujte si před otevřením aplikace lokalizační služby

Jakmile si stáhnete aplikaci "Locandy Pitztal", proveďte následující kroky k dokončení instalace "hledání Pitziho pokladu".

V aplikaci na iPhonu:

1. Najděte si hledání pokladu zadáním příslušného kódu "pitzi" oskenováním QR kódu.
2. Pusťte se do hry pomocí tlačítka "pravé kurzorové šipky".
3. Nainstalovat hru.
4. Quest se načte, to může trvat několik minut.
5. Stiskněte tlačítko "Spielen" (hrát) a dobrodružství může začít!

V aplikaci na Smartphonu (možné od verze Android 2.3):

Instalace této hry je podobná jako na iPhonu, ale s jiným uživatelským rozhraním.

2. Hledání pokladu

Vlastní hledání pokladu začíná u střední stanice lanovky. Na různých místech je ale nutno nejprve úspěšně zodpovědět pár otázek. Za každou správnou odpověď budete odměněni jedním nebo i více Pitziho tolary a pak teprve můžete pokračovat na další stanoviště.

3. Výměna Pitziho tolarů

Za Pitziho tolary si lze na konci hry u pokladny v dolní stanici lanovky (po předložení získaných Pitzi-tolarů na telefonu) malý dárek.

Náš tip

Je dobré si zakoupit jízdenku na gondolovou lanovku a sedačkovou lanovku Sechszeiger, pomůže vám to rychleji a snadněji začít s hledáním pokladu. Vezměte si i fotoaparát a letní brožurku a můžete konečně vyrazit.

Místo

Stanice lanovky na Hochzeiger, Jerzens 47° 9' 7.9524" N, 10° 45' 30.78" E
Location

Pitztal na Facebooku