Jste zde

Domů » Léto

Hochoetz a horské chaty, 1. část

Hochoetz a hory
Autor: DaAnda

Občerstvení a zároveň odpočinek je v rakouském regionu Hochoetz skutečným zážitkem.

Pokud se rozhodnete zažít všechnu tu krásu na vlastní kůži a budete chtít vyrazit za pěší turistikou, za lezením po skalách nebo za jízdou na horském kole, a to už ani nemluvě o potěšení z nádherných vysokohorských scenérií v tyrolském Ötztalu, vyvstane před vámi jeden problém.

Pro kterou občerstvovací stanici se vlastně rozhodnout? Volba ale záleží jen a jen na vás.

Na výběr je horská chata Bielefelder Hütte (2.150 m.n.m.) s naprosto úžasným výhledem až do zadního Ötztalu, prapůvodní chata Acherbergalm (1.888 m.n.m.), společenská Kühtaile Alm (1.988 m.n.m.), tradiční Balbachalm (1.957 m.n.m.) nebo Jausenstation Schönblick.

Všude je naprostou samozřejmostí znamenitá obsluha a starobylá původnost, kdy se veškeré lahodné speciality servírují s typickou tyrolskou přátelskostí a pohostinností. Slunné místo, kde byla postavena panoramatická restaurace Hochoetz (2.020 m.n.m.), nabízí svým hostům samoobslužnou restauraci, velkou sluneční terasu a dokonalou pohostinnost.

Na alpských vysokohorských pastvinách tedy můžete s jistotou očekávat opravdu skvělé zážitky! Region v tyrolském Ötztalu poskytuje návštěvníkům nejen tu nejlepší pěší turistiku, ale je současně i místem, kde se dosud udržují staré tradice, a kde se pěstuje tyrolská pohostinnost.

Panoramarestaurant Hochoetz (2.020 m.n.m.)

Hned u ​​horní stanice lanovky Acherkogelbahn je panoramatická restaurace, která byla postavena v létě 2005. Návštěvníky láká svou velikou sluneční terasou a úchvatným panoramatickým výhledem na okolní horské vrcholky Ötztalských Alp.

Je odtud i velkolepý výhled na Inntal a Ötztal, při kterém si můžete užívat odpočinku a slunce. V útulné samoobslužné restauraci si můžete dopřát teplá jídla po celý den a děti se mohou dostatečně vyřádit hned vedle na dětském hřišti nebo skákacím hradu.

Neue Bielefelder Hütte (2.150 m.n.m.)

Klid a útulnost najdete v horské chatě Bielefelder Hütte na úpatí 3.008 metrů vysokého Acherkogelu. Pro každého pěšího turistu je jakousi "povinností" návštěva této vysokohorské alpské chaty. Je odtud nádherný výhled na tyrolské hory.

K chatě se dá pohodlně dostat pěší chůzí už za cca 10 minut od horní zastávky lanovky Brunnenkopfbahn. Pravidelně se tady dokonce koná bezvadná zábava s živou hudbou. Tato akce je ale na programu dne jen za pěkného počasí.

Balbach Alm (1.957 m.n.m.)

Tato vysokohorská chata je vhodná pro celé rodiny (i s dětskými kočárky), když vyrazíte po široké cestě, která není vůbec náročná. Od horní stanice lanovky půjdete asi 20 minut. Z velké sluneční terasy budete mít jedinečný panoramatický výhled a děti mohou využít ke svým hrám sousední dětské hřiště. Teplá jídla jsou tu k dostání po celý den a lze tady i přenocovat.

Místo

Panoramarestaurant Hochoetz 47° 12' 45.1296" N, 10° 55' 52.7376" E
Location

Pitztal na Facebooku