Jste zde

Domů » Léto

Léto na ledovci 2015

Ledovec Pitztal v Rakousku
Autor: 1yen

Pitztaler Gletscher

Pitztalský ledovec leží na konci stejnojmenného údolí a lanovkou Gletscherexpress se dostanete až do nadmořské výšky 2.840 metrů.

Odtud ještě můžete vyjet novou lanovkou Wildspitzbahn až k nejvýše položené kavárně v Rakousku, Café 3.440 m.

Vychutnejte si i vy "nejvyšší" cappuccino vašeho života a kus koláče z této nejvýše položené cukrárny. V blízkosti bude před vámi stát nejvyšší hora Tyrolska, Wildspitze (3.774 m).

Nově vybudovaná vyhlídková plošina na vrcholku Hinterer Brunnenkogel nabízí úchvatný výhled do okolí. Za jasného dne můžete dokonce vidět hory až ve vzdálenosti 150 km.

Nový dalekohled VISCOPE vás seznámí se všemi zajímavými fakty o okolních horách - a to zcela zdarma. Stejně tak je zdarma výstava "30 let lanovky Pitztaler Gletscherbahn - 130 let cestovního ruchu v Pitztalu", a návštěva kaple "Bílého světla", která doplňuje nabídku na ledovci.

Po celé léto až do poloviny září můžete každý pátek v 7:00 hodin vyrazit na ranní horolezecký výstup lanovkou Gletscherexpress, vychutnat si nejvýše položenou snídani v Café 3440 nebo absolvovat pěší túru do oblasti věčného ledu s průvodcem.

Kaunertaler Gletscher

Pokud se k tomuto ledovci vydáte autem, zajímavá cesta po silnici Kaunertaler Gletscherstrasse bude končit ve výšce 2.750 m, na okraji oblasti věčného ledu. Tady se vám nabízí hned několik možností výletů na ledovec.

Ať už navštívíte schůdné ledovcové trhliny, vydáte se na výlet na novou vyhlídkovou plošinu s výhledem Dreiländerblick nebo využijete jednu ze speciálních nabídek pro rodiny s dětmi, jako např. dětské hřiště před restaurací, všude zažijete zábavu.

U parkoviště (Testcenter) ve výšce 2.750 m je až do září 2015 otevřena výstava "Das Kaunertal von den ersten Bergsteigern zur Tourismusregion" (Kaunertal od prvních horolezeckých výstupů až po turistický region) od Martina Freye.

S platnou kartou "Ausflugsticket" budete mít v ceně vjezd na silnici až do výšky 2.750 m, zdarma průvodce k ledovcovým trhlinám každý pracovní den od 11 hodin nebo vyhlídkovou plošinu 3-Länder Blick u horní stanice lanovky Karlesjochbahn.

Rifflsee

Rifflsee je nejvýše položené horské jezero v Rakousku (2.232 m), které dalo zároveň jméno společnosti lanovek. S lanovkami Rifflsee Bergbahnen se návštěvníci dostanou k pestré síti mírných až středně náročných turistických tras. Každou středu jezdí gondolová lanovka na Rifflsee již od 7:30 hodin.

Výchozím bodem je obec Mandarfen v nadmořské výšce 1.682 metrů v zadní části údolí, kde také můžete zaparkovat. 6-místná kabinková lanovka Rifflseebahn vás pak pohodlně vyveze do výšky 2.300 m nad mořem, odkud můžete podnikat procházky.

Horní stanice lanovky spolu s restaurací Sunna Alm nabízí sluneční terasu s nádherným výhledem. Budova restaurace byla postavena v souladu s ekologickým cestovním ruchem, je to pasivní dům se solární technologií a geotermální energií.

Místo

Café 3.440, Pitztalský ledovec 46° 54' 45.8208" N, 10° 51' 41.5656" E
Location

Pitztal na Facebooku