Jste zde

Domů » Léto » Turistika

Pěší túry na Hochoetzu, 2. část

Pitztal a okolí hory Rosskopf

Túra 5

Panoramarestaurant (2.020 m.n.m.) - Bielefelder Hütte (2.150 m.n.m.) - Rosskopf -Wetterkreuz - Alte Bielefelder Hütte - Acherbergalm (1.888 m.n.m.) - Jausenstation Schönblick (1.400 m.n.m.)

Délka túry: 4,5 hodiny

Trasa:

Od panoramatické restaurace Hochoetz se vydáte pěšky nahoru k chatě Bielefelder Hütte. Odtud vystoupáte nejprve na Rosskopf (2.388 m.n.m.) a pak na Wetterkreuz (2.572 m.n.m.).

Poté, co se vydatně potěšíte pohledy na Stubaiské Alpy, vystoupáte ke staré a již zřícené horské chatě Bielefelder Hütte a budete pokračovat dál k Acherbergalmu. Během posledního sestupu k Jausenstation Schönblick vás čeká překrásný výhled a budete mít tuhle nádhernou, ovšem i poměrně náročnou vysokohorskou túru téměř za sebou.

Tip: Turistický výstup od nové Bielefelder Hütte ke staré Bielefelder Hütte. Půjdete po trase Besinnungsweg, během cesty se můžete zastavit a dosytosti si užít nádhernou vysokohorskou přírodu.

Túra 6

Panoramarestaurant (2.020 m.n.m.) - Kühtailealm (1.988 m.n.m.) - Wiesberg - Jausenstation Schönblick (1.400 m.n.m.)

Délka túry: cca 1,5 hodiny

Trasa:

Na Kühtailealm dorazíte od Panoramarestaurantu Hochoetz poklidnou cestou Wiesberg a kolem bývalé střední stanice lanovky. Od Jausenstation Schönblick vás pak odveze kyvadlový autobus zpět do Oetzu.

Túra 7

Panoramarestaurant (2.020 m.n.m.) - Rotels Wandl - Kühtailealm (1.988 m.n.m.) - Balbachalm (1.957 m.n.m.) - Ochsengarten (1.507 m.n.m.) – autobusem do Oetzu

Délka túry: cca 2,5 hodiny

Trasa:

Od Panoramarestaurantu a Rote Wandl dojdete na Kühtailealm. Pokračovat budete dál ve směru na Balbachalm a na Ochsengarten. Odtud využijete kyvadlovou přepravu autobusem zpět do Oetzu. Je potřeba věnovat zvýšenou pozornost jízdnímu řádu, protože mimo turistickou sezónu je přeprava osob autobusy značně omezena.

Túra 8

Panoramarestaurant (2.020 m.n.m.) - Bielefelder Hütte (2.150 m.n.m.) - Rosskopf - Wetterkreuz - Hohes Windegg (2.650 m.n.m.) - Mittertaler Scharte - Manigse - Alte Bielefelder Hütte - Acherbergalm (1.888 m.n.m.) - Jausenstation Schönblick (1.400 m.n.m.)

Pozor: Pouze pro zkušené turisty! Jde o vysokohorský výstup!

Délka túry: cca 5 hodin

Trasa:

Od panoramatické restaurace vyrazíte k Bielefelder Hütte, vystoupáte na Rosskopf (2.388 m.n.m.) a pak i na Wetterkreuz (2.572 m.n.m.). Horský výstup vás pak zavede dál na Hohen Windegg a na Mittertaler Scharte.

Poté bude následovat sestup (cca 15 min) a jako odměna za vaši námahu vás bude čekat jezero Manigsee. Je to jen malé horské jezero, avšak chvilku odpočinku si tady rozhodně zasloužíte.

Když si trošku odpočinete, následuje další úsek cesty. Vydáte se kolem staré a již zřícené horské chaty Bielefelder Hütte a dál na Acherbergalm (1.888 m n. m.). Závěr této turistické trasy tvoří cesta k bývalé střední stanici lanovky a k Jausenstation Schönblick. Odtud můžete využít kyvadlové přepravy autobusem a vydat se zpět do Oetzu.

Místo

Jausenstation Schönblick, Oetz 47° 12' 30.4812" N, 10° 54' 54.9864" E
Location

Pitztal na Facebooku