Jste zde

Domů » Zima

Skiareál Hochzeiger

Pitztal a Skiareál Hochzeiger
Autor: gtquast

Pitztal je známý především díky stejnojmennému ledovci, ale přímo u vjezdu do údolí leží ještě další zajímavý lyžařský areál, a sice Hochzeiger.

Lyžařská oblast se rozkládá v nadmořské výšce 1.450 - 2.450 metrů a nabízí celkem 40 km sjezdovek všech úrovní obtížnosti, a 9 lanovek a vleků.

Zejména pro rodiny s dětmi je tato oblast, "domov" lyžařské hvězdy Benjamina Raicha, obzvláště skvělá.

Přímo u dolní stanice kabinkové lanovky se nachází Pitzis Bambini Park místní lyžařské školy a cvičné vleky Lisslift a Wiesenlift.

U střední stanice lanovky jsou k dispozici také další cvičné vleky. Všechny modře značené sjezdovky s číslem 1 (1a, 1b a 1c) jsou ideální pro rodinné lyžování. Pokud se vaše děti cítí na lyžích již bezpečně a jistě, vyzkoušejte trať Zirbenabfahrt (č. 11), kde vám maskot Pitzi vysvětlí FIS pravidla na sjezdovkách.

Více než polovina sjezdovek je označena červeně, a nabízí spoustu rozmanitostí. Od širokých sjezdů, které lákají ke carvingu (např. trať Niederjöchl) až po úseky s měřením čau (u lanovky Rotmoos Bahn). Každý si zde pro sebe najde to pravé.

Pro ty nejlepší lyžaře jsou zase určené sjezdovky Zollberg (č. 6) a FIS sjezd s číslem 2.

Kromě toho jsou tady připraveny dvě značené routy a permanentní sjezd pro jízdu v boulích pro milovníky adrenalinu. Náročné jsou také čtyři černě značené sjezdovky, zejména sjezd Benniho Raicha, sjezd č. 12 ze Sechszeigeru nebo Rotmoos č.4.

Freestylisté najdou vedle vleku Lisslift, u dolní stanice kabinkové lanovky, snowpark. Ten nabízí jednu Easy a jednu Medium trať s více než 15 překážkami, jako například 6 metrový downbox, stejně dlouhý rainbowbox nebo kickery.

Kulinářské centrum lyžařského areálu se nachází v Zeigerrestaurantu u střední stanice lanovky. Samoobslužná restaurace je díky poloze snadno přístupné i pro nelyžaře. Vzhledem k tomu, že je z velké části vybudována ze skla, můžete z ní v chladných dnech obdivovat horská panoramata.

Hochzeigerhaus uprostřed lyžařské oblasti vás možná překvapí původním šarmem a regionálními specialitami. Můžete se tady i rovnou ubytovat a vychutnat si tak zimní dovolenou přímo na sjezdovce.

V blízkosti je také Stalderhaus, kde si vydatné domácí jídlo můžete vychutnat na terase na sluníčku. To pravé aprés-ski zase slibuje Tanzalm nedaleko střední stanice lanovky.

Vzhledem k nadmořské výšce (1.450 - 2.450 m) a perfektnímu systému umělého zasněžování je lyžařská a snowboardová zábava zaručena až do pozdního jara.

Široký doprovodný program ještě doplňuje nabídku skiareálu, jako například 6 km dlouhá sáňkařská dráha, přehlídky lyžařské školy s hudbou a show, nebo si na konci lyžařského dne můžete splnit svůj dětský sen a jezdit jako spolujezdec v pistenbully (sněžné rolbě).

Sáňkařská dráha bývá ve čtvrtek i uměle osvětlená pro noční sáňkování, a slibuje spoustu legrace mimo sjezdovky. Start je ve výšce 2.000 metrů nad mořem, v blízkosti horní stanice lanovky. Cesta vede lesem až do Kaitangeru blízko parkoviště a dolní stanice lanovky.

Lyžařský areál Hochzeiger v údolí Pitztal tak patří se svojí zimní nabídkou a slunečnými svahy k nejoblíbenějším rodinným střediskům v Tyrolsku.

Ze všech okolních středisek v Pitztalu sem několikrát denně jezdí bezplatný skibus. A možná tady i potkáte místní hvězdu, slavného lyžaře Benniho Raicha.

Dětský park Pitzis Bambini Park na Hochzeiger
Autor: gtquast

Místo

Dolní stanice lanovky Hochzeigerbahn 47° 9' 8.2476" N, 10° 45' 31.6656" E
Location

Pitztal na Facebooku