Jste zde

Domů » Imst

Skiareál Imster Bergbahnen, 2. část

Untermarkter Alm - Sáňkařská dráha

Sáňkování na přírodních svazích slibuje skvělou zábavu pro celou rodinu! Ať už se nahoru vydáte pěšky nebo lanovkou, ve dne nebo večer, zde zažijete to pravé sáňkování. Na místě si můžete zapůjčit sáňky, na výběr je hned několik modelů. Sáňkařská dráha Untermarkter Alm o délce 4 km získala dokonce ocenění od Tyrolského sáňkařského spolku. Na její začátek se dostanete téměř hned po vystoupení z lanovky, každou středu, pátek a sobotu je osvětlená až do 00:30 hodin. Sedačková lanovka je ale v provozu jen do 21:30 hodin.

20 minut pěší chůze od střední stanice lanovky Imster Bergbahnen leží start druhé sáňkařské dráhy Obermarkter Alm. S délkou 6 kilometrů vede od výchozího bodu u horské chaty Latschenhütte údolím a nabídne vám také krásnou krajinu.

Putování na sněžnicích je přírodním zážitkem v té nejčistší podobě a nabízí i nelyžařům možnost prozkoumat zimní alpskou krajinu mimo sjezdovky. Třpytivý prašan, hluboce zasněžená krajina a klid daleko od upravovaných turistických tratí lákají k zimní pohádce. Vydat se na sněžnice může opravdu každý - pro výlet do přírody není potřeba žádných předchozích zkušeností.

Jako jeden z nejhezčích výletů v regionu Imst - Gurgltal se doporučuje trasa z Hoch-Imstu přes Opferstock k horské chatě Latschenhütte.
Při výletech na sněžnicích je možno využít služeb průvodce, kdy zažijete to pravé zimní dobrodružství. Objednat si je můžete v místní lyžařské škole, kde se dá i zapůjčit vybavení.

Kdo si myslí, že pěší turistika se provozuje jen v létě, je na omylu. Právě při zimní turistice je co k objevování: Zasněžené lesy, zamrzlá jezera a fascinující hra slunce a ledu ohromí velké i malé návštěvníky. Ať už se vydáte na procházku po trase Nuireith-Runde (cca 1 hodina) nebo na menší túru směrem k Linserhöfe a zpět (cca 2 hodiny), pěší výlety v zimním světě Imstu ve vás zanechají nezapomenutelné dojmy.
Po výšlapu si jistě zajdete do některé útulné horské chaty či restaurace a dáte si na posilněnou nějakou místní kulinářskou specialitu.

Geografie: 

Místo

Hoch-Imst 47° 14' 29.4756" N, 10° 43' 24.7476" E
Location

Pitztal na Facebooku