Jste zde

Domů » Jerzens

Turistika kolem Jerzensu

Zugspitze - panorama

Dovolenou v údolí Pitztal si můžete užívat nejen v zimě. I v létě si můžete pronajmout apartmán nebo pokoj v některém z jerzenských hotelů a věnovat se pěší turistice. Vesnička Jerzens leží pouhých 10 km od obce Arzl im Pitztal.

100 kilometrů turistických tras různé obtížnosti vede nádhernou horskou krajinou kolem Pitztalu. Vyberou si z nich nejen zkušení turisté, ale i rodiny s dětmi. Horská chata na Hochzeigeru v nadmořské výšce 2569 m přímo vybízí k tomu, abyste do ní při vysokohorských procházkách a túrách zavítali. Budete odměněni čistým horským vzduchem a výhledem, o kterém se vám v údolí může jen zdát.

Lanovka vás během chvilky vyveze na Hochzeiger, ze stanice se již vydáte na vrchol a poté se vrátíte zpět k rybníku. Krátká desetiminutová procházka vás odmění nádherným výhledem na okolní hory – včetně nejvyšší hory Zugspitze. Devadesátiminutová procházka vás zavede buď přes Kalbenalm k Jerzener Almu nebo přímo ke stanici lanovky.

Od stanice lanovky na Hochzeigeru můžete podnikat i delší túry: například do údolí Riegetal a k jezeru Großsee. Poté se otočíte zpět a půjdete kolem zollbergského vleku do Zollbergu. Odtud se dostanete do údolí. Tato túra trvá přibližně 5 hodin.

Ze středně náročných tras si můžete vybrat právě tu, která vede od stanice lanovky Sechszeiger na stejnojmennou horu. Ujdete ji přibližně za 2,5 hodiny a z vrcholu můžete pokračovat zhruba hodinu na Leiner Alm a poté další hodinu a půl zpátky do Jerzensu.

Kalbenalm
Geografie: 

Pitztal na Facebooku