Jste zde

Domů » Imst

Turistika a nordic walking

Turistika

V pitztalském regionu Imst - Gurgltal strávíte dovolenou uprostřed nádherné horské krajiny, která přímo vybízí k pěším túrám a procházkám. Ať už je to rodinná túra, výlet plný zážitků nebo horolezecký výstup – každý si vybere podle vlastní chuti a kondice.

9 etap slavné Orlí stezky (Adlerweg), nejslavnější dálkové turistické trasy v Tyrolsku, leží právě v regionu Imst - Gurgltal. Túru můžete začít u chat Muttekopf, Hanauerhütte anebo Anhalter Hütte. Cesta je dlouhá dohromady téměř 1 500 km a poznáte na ní mnoho přírodních krás.

Jinak si tady můžete vybrat přibližně z 300 popsaných turistických tras, takže si sami můžete sestavit pestrý program. Využijte tyrolské pohostinnosti a užijte si tak aktivní dovolenou v Imstu.

Přímo v obci (parkoviště u kostela sv. Jana) začíná nádherná trasa (ujdete ji za 2 až 3 hodiny), která vede soutěskou Rosengartenschlucht. Za každou zatáčkou se před vámi otevře působivý výhled.

Nordic walking

Nordic walking je nový sportovní trend ze skandinávských zemí, který je velmi šetrný ke kloubům a proto je velice vhodný pro pohyb lidí doslova všech věkových kategorií. Také na pitztalském Hochzeigeru můžete objevit trasy pro tento sport.

* Číslo 3 (červená) Lisstrail – malý okruh: Liss - Schweig - Innerwald - Liss

Délka: 4 km
Převýšení: 130 m
Průběh: 600 m silnice, zbytek lesní cesta

* Číslo 4 (červená) Lisstrail – velký okruh : Liss - Hochzeigerhaus - Liss

Délka: 10,9 km
Převýšení: 360 m
Průběh: 600 m silnice, zbytek lesní cesta

Budete stoupat lesem až k horské chatě Hochzeigerhaus, sestup je opět lesem kolem chaty Stalderhütte s krásným panoramatickým výhledem na Jerzens, Wenns a Piller.

* Číslo 5 (červená) Zirbenwegtrail: Trasa od střední stanice lanovky Hochzeiger

Délka: 6,8 km
Převýšení: 240 m
Průběh: Pouze lesní cesty přes pastviny Jerzner Alm (Tanzalm) a další louky

Střední stanice lanovky Hochzeiger Bergbahnen - Hochzeigerhaus - Zirbenweg směr Kalbenalm – zpět k střední stanici lanovky.

Geografie: 

Místo

Kostel sv. Jana, Imst 47° 14' 31.1928" N, 10° 44' 20.166" E
Location

Pitztal na Facebooku