Jste zde

Domů » Léto » Výlety

Vodopády, jezera a potoky, 1. část

Rakouský přírodní park Pillerhöhe
Autor: reinholdb

V údolí Pitztal se nacházejí horská jezera a potoky, které jsou ideální pro pěší turistiku a rekreaci. Seznamte se alespoň s některými z nich.
Rybník Piller, to je ráj pro vodní zábavu a relaxaci. Nádherná rekreační oblast pro všechny věkové kategorie, která je populární zejména v horkých letních dnech. Mírné znečištění vody lze vysvětlit přílivem proudu rostlinné biomasy z rašeliniště Piller Moor, což ale dělá z koupání zdravou záležitost.

Rybník Harbeweiher je usazen v krajině okolo alpského průsmyku Pillerhöhe (1.559 m). K jednomu z nejzachovalejších rybníků v údolí Pitztal vede z vyhlídky Gachen nebo od budovy Naturparkhaus Kaunergrat (parkoviště k dispozici) 7 km dlouhá okružní pěší stezka.

Rybník Waldweiher se nachází v nadmořské výšce asi 1.500 m, v lese Fließer Wald na západ od rašeliniště, a slouží jako rekreační oblast. Výlet k rybníku je vynikající alternativou pro horké dny. Výchozím bodem je parkoviště u přírodního parku Piller Höhe.

Groaßsee, které se nachází ve výšce 2.416 m nad mořem, je největší jezero v chráněné oblasti Riegetal, a díky tomu také získalo svůj název. Nádherně položené jezero v horní částí Riegetalu se rozkládá mezi vrcholky Wildgrat (2.971 m) a Gemeindekopf (2.771 m), a je dostupné přes Hochzeiger a Zollberg. Odtok z jezera je na severozápadním břehu a je zakončen impozantním vodopádem.

Potok Stuibenbach s celkovou délkou 4,2 kilometry je jedním z toků bezledovcových Centrálních Alp. V celé své délce je součástí ochrany přírody, a je tak prakticky nezastavěný a zcela bez jakýchkoliv umělých zásahů.

Název vodopádu Stuibenwasserfall pochází od slova "stäuben" (prášit), což velmi dobře pochopíte u vyhlídkového bodu přímo u vodopádu. 150 m vysoký vodopád se nachází v okrese Jerzens, a dostanete se k němu po velmi hezké a dobře značené turistické stezce.

Rakouské jezero Groaßsee

Místo

Waldweiher 47° 7' 42.0888" N, 10° 38' 56.6304" E
Location

Pitztal na Facebooku