Jste zde

Domů » Léto

Vodopády, jezera a potoky, 2. část

Jezero a okolí s vrcholky
Autor: Thisisbossi

Pitztalský rybník Sechszeiger byl vybudován v roce 1999 kvůli zasněžování skiareálu Hochzeiger, v nadmořské výšce 2.360 metrů. Byl postaven v souladu s přírodou a velmi dobře zapadá do okolní krajiny. Voda v něm má vysokou kvalitu pitné vody. Rybník je také skvělým výchozím bodem mnoha pěších procházek kolem Sechszeigeru a Hochzeigeru.

Söllbach je se svojí celkovou délkou 2,2 km jedním z nejdelších vodstev v Centrálních Alpách (bez ledovců). Jeho povodí pokrývá prostor o rozloze asi 10 km² a nachází se v oblasti kolem Brechsee, ze kterého je také z větší části napájen. Je také chráněný a prakticky nezastavěný.

Rifflbach (nebo také Seebach) označuje potok až k ústí do jezera Rifflsee, jinak je označován jako Seebach. S délkou 5,8 km patří do části Centrálních Alp s ledovci. Povodí se rozkládá na ploše až 100 km² a nachází se v oblasti kolem "třítisícovek" Wurmtaler Kopf, Hameskopf, Löcherkogel, Rostitzkogel a Seekogel.

Říčka Gschwandtbach je s celkovou délkou 3,5 km jedním z toků ledovcových Centrálních Alp. Spádová oblast zahrnuje asi plochu 10 čtverečních kilometrů a vede oblastí kolem vrcholků Dristkogel, Gsallkopf a Rofelewand.

Potok Klockelebach má délku 2,7 km, povodí má stejnou rozlohu a nachází se v oblasti okolo Luibeskogelu, Felderkogelu a Reiserkogelu.

Ze Zaunhofu v údolí Pitztal vede poměrně široká cesta až téměř k jezeru Brechsee do výšky cca 1.800 metrů. Na konci této silnice začíná dobře značená pěší trasa přes hluboký les až přímo k jezeru. Cesta pěšky trvá asi jednu hodinu.

Jezero v okrese St. Leonhard představuje prodloužení malého horského údolí a je obklopené hrubými balvany ze skal a morén. S délkou 237 m a šířkou 87 m je velmi idylickým místem ke skvělému odpočinku.

Existuje několik dobře značených tras, které vedou z údolí přímo k jezeru Rifflsee. Nejkratší cesta vede v blízkosti Lifttrasse přes dobře značenou stezku z Mandarfenu přímo k jezeru. Cesta trvá cca 1,5 hodiny.

Další možností, jak se dostat k Rifflsee, je vyjet lanovkou z Mandarfenu. Pro občerstvení se nabízí horní stanice lanovky nebo horská chata Rifflseehütte, která je pod jezerem ve výšce 2.289 metrů.

Místo

Rifflsee 46° 57' 44.9028" N, 10° 51' 10.5516" E
Location

Pitztal na Facebooku