Jste zde

Domů » Zima

Výlet do Haimingu

Obec Haiming

Obec Haiming, nacházející se u vjezdu do údolí Ötztal, je také známá jako "otdoorové centrum" Tyrolska. Leží v nadmořské výšce 670 m, asi 17 km od městečka Imst. Skládá se z několika místních částí: Magerbach, Riedem, Schlierenzau, Ambach, Brunau, Ochsengarten a Haimingerberg v blízkosti lyžařského střediska Kühtai.

Oblast byla osídlena již v 8. století před naším letopočtem, což potvrzují nálezy četných oblastí.
Mezi návštěvníky se staly velice oblíbené místní podzimní trhy, kde můžete vidět a případně i zakoupit ty nejlepší produkty z celého širokého okolí, jako např. slaninu, sýr, domácí chléb, kořalku anebo jablečnou šťávu.

V létě se tu provozuje zejména rafting na řece Inn, v Imstské soutěsce nebo na toku Ötztal Ache. Pro potvrzení reputace místa jako outdoorového centra tady můžete vyrazit na kajaku, zaskákat si bungee jumping, vyzkoušet canyoning, paragliding i horolezectví. V žádném případě se zde nebudete nudit! Najdete zde ovšem i méně adrenalinové aktivity, například koupání v lesním bazénu nebo skating podél cesty Apfelstrasse. Kolem obce také vede cyklistická trasa Innradweg, cyklostezka podél řeky Inn.

Místní část Haimingerberg se nachází v blízkosti lyžařského střediska Kühtai, nejvýše položené rakouské lyžařské oblasti se 44 km sjezdovek. Výchozí bod Kühtai totiž leží v nadmořské výšce 2 020 m, odkud se lanovkami a lyžařskými vleky dostanete ještě výše, až do výšky 2 520 m.
Místní část Ochsengarten je naproti tomu dobrým výchozím bodem pro lyžařské túry a výpravy na sněžnicích.

Můžete se také vydat do lyžařského střediska Hochoetz, které nabízí dalších 41 km sjezdových tratí všech úrovní obtížnosti. Bezplatnými skibusy se dostanete do obou těchto lyžařských areálů. A se zakoupením Superskipasu můžete v Kühtai a v údolí Ötztal využívat více než 60 vleků a lanovek a na 220 km sjezdovek!

Místo

Haiming 47° 15' 7.344" N, 10° 52' 51.204" E
Location

Pitztal na Facebooku