Jste zde

Domů » Léto » Výlety

Výlet do Längenfeldu

Část tyrolské obce Längenfeld

Längenfeld se nachází v nadmořské výšce 1173 m a leží asi 35 km od střediska Imst. Uprostřed údolí Ötztal, v centru ohromujícího panoramatu Ötztalských a Stubaiských Alp, leží městečko s více než 4 000 obyvateli. V první řadě je známé díky termálním lázním Aqua Dome.

Kromě místního farního kostela a po celém okolí roztroušených barokních kapliček, narazíte v obci na Ötztalské vlastivědné muzeum se skanzenem, stejně jako rodný dům Franze Senna, známého "ledovcového faráře“, jenž se zde v roce 1831 narodil a byl spoluzakladatelem Německého alpského klubu.

Termální lázně Aqua Dome jsou jedinými termálními lázněmi v Tyrolsku. Už v 16. století byl Längenfeld známý svými horkými prameny, ty ale v roce 1970 vyschly. Po provedení zkušebních vrtů v roce 1986 byly v hloubce 1 865 m tyto termální prameny opět lokalizovány a lázně se znovu zrodily, teď už ovšem pod názvem Aqua Dome.

Uvnitř lázní vás očekává prostor s nádržemi s vodou teplou 34 až 36 stupňů, vířivka, bazén s mořskou vodou a bazén vybavený zařízením "Liquid Sound". Saunový svět Gletscherglühen na více než 2 000 m2 pak zajišťuje velmi specifickou nabídku služeb, jako je loftová sauna nebo senová sauna anebo "Alpen Arche Noah" (Alpská archa Noemova), oddělený úsek pro rodiny s dětmi.

Pro aktivní trávení dovolené naleznete v okolí Längenfeldu v létě na 150 km turistických cest a 80 km tras pro horská kola. Přidejme k tomu ještě Nordic Fitness Park v místní části Huben, provozovaný rakouskou asociací nordic walkingu a dva krásné horolezecké výstupy v horách.

Během zimy jsou zde k dispozici dva nedaleké skiareály: lyžařské středisko Sölden-Ötztal má 151 km perfektně upravených sjezdovek a Obergurgl-Hochgurgl pak ještě celkem 110 km sjezdovek. Kolem obce se vine zimní krajinou dalších 60 km běžkařských tratí. Obec nabízí i bezplatné autobusové spojení pro lyžaře i běžkaře.
Náš tip: Vydejte se na romantickou projížďku na saních tažených koňmi.

Místo

Längenfeld 47° 4' 5.8224" N, 10° 57' 59.4612" E
Location

Pitztal na Facebooku