Jste zde

Domů » Zima » Vleky, lanovky

Výlet do Oetzu

Rakouská vesnice Oetz
Autor: *HarryCane*

Rekreační středisko Oetz se nachází se v nadmořské výšce 820 m, asi 18 km od obce Imst. Oetz leží v centru přední části údolí Ötztal, kterému také dalo jeho název, na úpatí 3008 metrů vysoké hory Acherkogel, nejsevernější třítisícovky Alp.

Obcí protéká říčka Ötztaler Ache, využívaná k provozování vodních sportů, časté dějiště soutěží v jízdě na kajaku.
Pravděpodobně nejoblíbenějším místem letních návštěvníků je pak jezero Piburger See, kam se dá bez obtíží dojít pěšky přímo z obce. Tento přírodní klenot je jedním z nejteplejších jezer v Alpách vhodných ke koupání, a vedle skoků do vody se hodí např. i k výletům na člunech.

Milovníci kultury si zde přijdou také na své, v centru Oetzu naleznou krásně malované domy původem ze 16. století, např. Stecherův a Tschollův dům. Také muzeum ve věži stojí za návštěvu. Mnoho zdejších obrazů dokumentuje historii regionu - muzeum získalo v roce 2005 Cenu muzeí spolkové země Tyrolska. A pokud si chcete užít výhled na hory, můžete se vydat na procházku k pozdně gotickému kostelu, přestavěnému v barokním slohu, který se nachází nad obcí.

Lyžařský areál Hochoetz je vzdálený jen pár minut chůze od lanovky Acherkogelbahn a nabízí 34 výborně upravených sjezdovek. Panoramatická restaurace a mnoho tradičních lyžařských horských chat láká ke krátké přestávce, a to zejména na jaře, kdy jsou sluneční paprsky už trochu teplé, ale svahy na Hochoetzu jsou pořád ještě zasněžené.

S jedním jediným skipasem můžete jezdit ve dvou lyžařských oblastech, protože Oetz-Hochoetz a Kühtai se před nedávnem spojily a vznikl nový Skiregion Hochoetz-Kühtai se 78 kilometry sjezdovek.
Náš tip: S využitím služeb místní lanovky Acherkogelbahn se v létě dostanete za pouhých 8 minut do krásné vysokohorské oblasti na Hochoetzu, která láká k četným výletům!

Místo

Oetz 47° 12' 10.3104" N, 10° 53' 51.18" E
Location

Pitztal na Facebooku