Jste zde

Domů » Zima

Začátek zimní sezóny 2013/2014

Na Pitztalském ledovci jsou všechny vleky a lanovky v provozu již od 28. září 2013. V současné době tu čeká na své první hosty 17 perfektně upravených sjezdovek a lyžovat se tu dá každý den od 8:00 do 16:30 hodin.

V provozu jsou všechny lyžařské vleky a lanovky: Gletscherexpress, Wildspitzbahn, Mittelbergbahn (až ke střední stanici), lyžařské vleky Brunnenkogel a Mittagskogel, sedačková lanovka Gletscherseebahn.

Zimní sezóna 2013/2014

Pitztalský ledovec:

14. 9. 2013 - 11. 5. 2014 *

Rifflsee:

* 7. 12. 2013 – 21. 4. 2014 *

* Začátek a konec sezóny může být odlišný od uvedených termínů v závislosti na sněhových podmínkách.

Gletscherfest

Již v říjnu odstartovala ta největší slavnost na ledovci v Tyrolsku v rámci celé sezóny. Návštěvníci si mohli vyzkoušet nejen lyže a snowboardy, ale také jiné sporty, jako třeba lezení po ledu nebo lyžařské túry.

Kdo se vydal ve dnech 26. a 27. října 2013 na Pitztalský ledovec, byl v dobrých rukou. Na návštěvníky tam totiž čekaly jedinečné sportovní doprovodné akce, jako např. testování lyží a snowboardů, grilování a mnoho dalších zajímavostí, kterými byl naplněn úvod zimní sezóny 2013/2014 na Pitztalském ledovci.

Partnery akce byly: 4front, Blizzard, Fischer Sports, K2 Ski, K2 Snowboards, Mountain Wave, Movement . K dispozici byl obří slalom s měřením dosažených časů - pro osobní srovnání se svými přáteli. Novinkou byly tipy a triky ke správnému používání helmových kamer "ACTIONPRO X7".

Na programu byl freeride Safety-Corner a trénink s bezpečnostním lavinovým vyhledávačem (LVS) systému Pieps, "Desing your Board/Ski" Workshop od firmy Spurart, DJ Sound & Chill-Area.

Kdo se nespokojí jen s jedním testem lyží, tomu se zde i na jaře otevírají skvělé příležitosti k rozsáhlému testování lyží a snowboardů na Pitztalském ledovci. Již mnoho lyžařských a snowboardových firem totiž objevilo Pitztalský ledovec pro své vlastní účely a provádí tu testy svého sportovního zimního materiálu.

Také běžkaři využívají hned na podzim zdejších šancí. Místní vysokohorská běžkařská stezka vede v nadmořské výšce téměř 3.000 metrů a skvěle se hodí k účelu vysokohorského tréninkového tábora.

Tréninkové podmínky

Závodníci na lyžích z mnoha zemí se již v současné době intenzivně připravují na sjezdovkách Pitztalského ledovce na nadcházející sezónu Světového poháru v alpském lyžování.

Kromě mnoha známých mezinárodních lyžařských hvězd minulosti se o perfektní tréninkové podmínky starají třeba i Benni Raich a Marcel Hirscher.

Místo

Stanice lanovek Mittelbergbahn a Gletscherseebahn, Pitztal 46° 55' 18.8292" N, 10° 53' 10.41" E
Location

Pitztal na Facebooku