Jste zde

Domů » Imst

Zajímavosti Imstu

Tyrolská obec Imst v zimě

Slunečné malé městečko Imst se nachází v horním Inntalu, v turistickém regionu Pitztal a Ötztal. Imst byl zvěčněn před několika stoletími i v jedné operetě, kterou napsal rakouský skladatel Carl Zeller s názvem "Der Vogelhändler" (Ptáčník). Je to podle obchodníků s ptáky, kteří v Imstu v 18. a 19 století prodávali zpěvné ptáky po celé Evropě.

A ještě něco, o čem mnozí lidé vůbec nevědí - Imst je kolébkou SOS dětských vesniček. Hermann Gmeiner tady založil svaz v roce 1949 a v roce 1951 byla první SOS vesnička na světě.

Každé léto i zimu nadchne Imst své návštěvníky divadly, koncerty klasické hudby a různými festivaly. Ale zábavy přece není nikdy dost! Nejdelší alpská horská bobová dráha na světě "Alpine Coaster" nabízí 3,5 km dlouhý zážitek z rychlé jízdy. Trať zmíněné dráhy vede z Untermarkter Almu dolů do údolí a hladina adrenalinu stoupá. Dráha je každoročně otevřena v době od května do října a od prosince do března.

Kromě mnoha turistických stezek a tras pro horská kola narazíte v centru této oblasti na skutečné "klenoty": Rosengartenschlucht (soutěska Růžová zahrada) a Blaue Grotte (Modrá jeskyně) můžete obdivovat během okružní turistické trasy. Tak se dají poznat miliony let historie Země během jediného odpoledne.

Zima je samozřejmě ve znamení zimních sportů. Imst leží přímo v srdci velkých lyžařských středisek rakouského Tyrolska. Imstské horské dráhy (Imster Bergbahnen) vás dopraví do lyžařského areálu vhodného pro rodiny s dětmi, který nabízí 9 km sjezdovek a také dvě sáňkařské dráhy (od prosince do března).

K tomu si ještě připočtěte i noční zábavu, protože lyžování a sáňkování můžete vyzkoušet i při umělém osvětlení. Zimní nabídka trávení dovolené je pak ještě doplněna přilehlými lyžařskými středisky Ötztal, Pitztalský ledovec a a Zams.

Náš tip: O masopustu se chodí kolem celého Imstu! Průvod maškar se koná každé čtyři roky a je jedním z nejznámějších masopustních obyčejů v Alpách. Ovšem zapojit se mohou pouze muži, kterří se od šesti ráno potulují ve svých maskách ulicemi a uličkami obce.

Geografie: 

Místo

Untermarkter Alm, Imst 47° 14' 55.086" N, 10° 41' 38.2812" E
Location

Pitztal na Facebooku