Jste zde

Domů » St. Leonhard im Pitztal

Zima v St. Leonhardu

Rakouské městečko St. Leonhard
Autor: Jacob Johan

St. Leonhard leží před nádhernou scenérií ledovce Pitztal a je tak idylickým letoviskem. Je umístěn v nadmořské výšce 1 370 metrů v údolí Pitztal, které je dobře známé mezi zimními sportovci z celého světa. Jak v St. Leonardu, tak i v sousední obci Jerzens nebo v údolí Kaunertal, najdete krásné možnosti k ubytování: hotely, prázdninové apartmány nebo rekreační domy, ve kterých si můžete po náročném dni v klidu odpočinout.

Oblíbené lyžařské středisko na ledovci a skiareál Rifflsee jsou zárukou skvělých lyžařských zážitků. V nadmořské výšce 3 440 metrů začíná na Pitztalu lyžařská sezona už v polovině září a trvá neuvěřitelných sedm měsíců až do poloviny května. Lyžaři a snowboardisté jsou z nejvýše položeného ledovce v Rakousku vždy nadšeni! Také lyžařská oblast Rifflsee, která leží v nadmořské výšce 2 200 m, má mnoho nádherných sjezdovek.

I běžkaři si příjdou v údolí na své. Dobře udržované běžkařské trasy vedou přes pohádkovou krajinu a kabinová lanovka vás může vyvézt až k vysokohorským běžkařským trasám v lyžařské oblasti Rifflsee. Odtud můžete pohodlně běžkovat okolo jezera po trati dlouhé pět kilometrů. Další oblíbená vysokohorská běžkařská trasa je na ledovci a měří celkem osm kilometrů.

Místo

St. Leonhard 47° 3' 57.798" N, 10° 50' 51.0576" E
Location

Pitztal na Facebooku