Jste zde

Domů » Zima

Zimní dovolená v údolí Pitztal

Zimní Pitztal v Rakousku s lyžaři
Autor: Pansonaut

Na ledovci Pitztal se lyžuje od poloviny září až do začátku června. Kromě toho můžete navštívit lyžařské středisko Rifflsee v údolí Innerpitztal nebo skiareál Hoch-Imst. Několik kilometrů dlouhé sjezdovky pro začátečníky i profesionály tady čekají právě na vás. Moderními vleky a lanovkami se dostanete do všech lyžařských oblastí.

Když pojedete na běžkách po upravených bílých stopách, můžete si přitom vychutnat nádhernou scenérii rakouských Alp. Při dlouhé procházce pod modrou oblohou za svitu slunce nebo při romantické vyjížďce na saních tažených koňmi můžete zapomenout na všední starosti a právem si užívat svou dovolenou. Vyzkoušejte také bláznivou jízdu na saních po třpytivém prašanu.

Lyžařský zimní areál Rifflsee je každým rokem stále více a více atraktivní. Například v zimní sezóně byla postavena nová šestimístná sedačková lanovka SunnAlmbahn, která vede až do nadmořské výšky 2350 metrů a nahradila starý vlek.

Od její horní stanice vede mnoho modrých a červených sjezdovek a již po pár obloučcích dojedete přímo k terase horské restaurace SunnaAlm, a můžete si tak udělat přestávku v nadmořské výšce 2300 metrů.
Během jízdy sedačkovou lanovkou budete mít nádherný výhled na úžasnou horskou oblast údolí Pitztal s majestátními třitisícovými vrcholky.

Pitztal, Rakousko
Autor: Pansonaut

Pitztal na Facebooku