Jste zde

Domů » Zima

Akce v únoru 2014

Pitztalský ledovec
Autor: Massmo Relsig

Movement & 8848 Freeride Camp

Termín: 7. - 9. 2. 2014

Místo: Pitztalský ledovec

Nekonečný hluboký sníh v zářivých paprscích zimního slunce, to je věc, o které sní snad všichni lyžaři. Tady tomu přijdou na chuť všichni začátečníci v jízdě na prašanu i opravdoví a zkušení matadoři tohoto sportu.

Všechny vyznavače freeridu lákají profesionálové z týmu "8848 Altitude“ spolu s "Movement Skis“ a se Sport Bittl na dobu od 7. do 9. února 2014. Všechny účastníky bude čekat znamenitý freeridový víkend na Pitztalském ledovci.

Ať už se bude jednat o úplné začátečníky nebo o opravdu zkušené borce jízdy v hlubokém sněhu, spolu s odborníky ze švédské "outerwearové“ firmy a s vyškolenými horskými průvodci zažijí skutečně jedno velké dobrodružství.

Kdo chce získat představu o nejnovějších trendech lyžařského vybavení, může si vše zdarma otestovat. V průběhu víkendu budou k mání ty nejnovější lyžařské modely od firmy Movement. Firma Sport Bittl tady bude prezentovat své nejnovější bezpečnostní zařízení a její odborníci ochotně všem zájemcům vysvětlí, jak to vše funguje.

Flitschelarlauf (masopustní průvod)

Termín: 23.2. 2014 od 12:00 hodin

Místo: Sautens

Již brzy ráno v den konání této akce se celého městečka zmocní opravdu hektický shon. Všechny karnevalové vozy se seřadí na předurčeném místě a ve správném pořadí. Účastníci masopustu vklouznou do svých kostýmů a vydají se na místo srazu.

Přesně ve 12:00 hodin ("Zwölferleitn") se masopustní průvod dá hlučně do pohybu. Ovšem na několika místech se průvod samozřejmě zastaví a pak se tančí a předvádějí se různé skeče a zábavná představení.

Flitschelarlauf se pohybuje od jednoho konce městečka na druhý. Průvod je doprovázen místní kapelou, která se stará o hudební doprovod. Na každé zastávce se převede alespoň malý kousek z místního plátku "Bearnreim“, kde se divákům vtipným způsobem sděluje, co se v posledních třech letech v Sautens stalo.

Bearnreim si ale klidně můžete i koupit, a pak si vše přečíst doma v klidu. Dozvíte se tak, co všechno se v Sautens dělo a děje. Medvěd Bearle má prostě oči i uši všude. Masopust trvá několik hodin a mnoho obyvatel Sautens jej v průvodu doprovází od začátku až do konce.

Kinderschneefest

Dětská sněhová slavnost

Termín: 28.2. 2014

Místo: Lyžařský areál Hochoetz

Tento dětský festival v lyžařském areálu Hochoetz nabízí zábavu pro celou rodinu. V zimní říši divů jde především o objevování a o zážitky.

Na programu bude také vědecký koutek kolem sněhové nádhery, který dětem zodpoví některé otázky: Jak vypadá sněhový krystal ve stonásobném zvětšení? Jak vzniká sníh? To vše a ještě mnohem více se děti dozví přímo na místě.

V provozu budou děla na sněhové koule, děti si budou moci vlastnoručně vyrobit dekoraci na lyžařskou helmu nebo postavit sněhové zvíře a naplnit ho barevným sněhem. Připravena bude znamenitá zimní jevištní show, soutěž v karaoke, hudba a zábava.

Pitztal Wild Face

Termín: 27.2. - 1.3. 2014

Místo: Rifflsee, Pitztalský ledovec

Již 5. ročník akce Pitztal Wildface se bude konat ve dnech 27. února až 1. března 2014 u jezera Rifflsee na Pitztalském ledovci. Na závody ve freeridu se každý rok na Pitztalský ledovec sjíždí mnoho zájemců z řad lyžařů a snowboardistů.

Pitztal Wild Face je freeridový závod na čas. Od startu na Mittagskogelu (3.173 m) musí jednotliví účastníci překonat klesání 1.510 metrů a délku 4,6 km. Cíl je v Mandarfenu, u dolní stanice lanovky Rifflseebahn. Tenhle závod je nejen pro závodníky, ale také pro diváky skutečně skvělým zážitkem.

Pitztalský ledovec
Autor: Rob

Místo

Jezero Rifflsee, Pitztalský ledovec 46° 58' 1.9596" N, 10° 51' 14.1156" E
Location

Pitztal na Facebooku