Jste zde

Domů » Zima

Dovolená v Arzlu, 2. část

Arzl im Pitztal i jeho okolí jsou ideální místem pro jednodenní výlety. Za pouhých pár minut jízdy jste autem v Imstu anebo v Landecku. A za tři čtvrtě hodiny budete i v tyrolském hlavním městě, v Innsbrucku.

U Arzlu jsou k vidění také zemní pyramidy, a sice v místní části Hohenegg. Pokud se budete pohybovat směrem od mostu Benniho Raicha k místní části Wald, nemůžete si nevšimnout značky “Erdpyramiden Rundweg/Hohenegg” a pak můžete obdivovat tyto geologické zvláštnosti.

Aktivity

Malé městečko Arzl im Pitztal může nabídnout v prázdninové sezóně opravdu hodně zajímavého pro všechny typy turistů. V létě lákají četné turistické stezky k putování po Tyrolsku a ke krásným procházkám přírodou.

Arzl a jeho okolí je ideálním místem pro pěší turistiku, v roce 1986 tady vybudovali výstup Luis-Trenker-Steig s naučnou stezkou o stromech, jež vede asi 45 minut od mostu ve Waldu směrem na Pitzenklamm, nad nímž se právě klene již zmíněný most Benniho Raicha. Cesta vede dál až k železničnímu mostu na Innmündung a odtud po stezce zpět do Arzlu.

Pro "adrenalinové skokany" je na mostě Benniho Raicha přichystáno asi 100 metrů dlouhé lano k bungee jumpingu a jumpeři se mohou po hlavě vrhat do soutěsky Pitzenklamm. Návštěvníci, pro něž je bungee jumping trochu moc odvážným sportem a turistika zase příliš jednotvárnou aktivitou, mají možnost vyrazit na rafting na řeku Inn.

Poblíž vesnice se totiž nachází výchozí bod pro raftingová dobrodružství na řece Inn. Najdete tu i mnoho možností pro jízdu na horském kole, nordic walking, také sportovní a rekreační park a mladší hosté se mohou těšit na dva zábavní parky s dětskou zoo.

Ale i zimních sportů si můžete v Arzlu užít do sytosti. Pitztalský ledovec (Pitztaler Gletscher) je k zimním sportům ideální po celý rok, protože zde leží pořád sníh.

Lyžařské středisko Imster Bergbahnen dozajista zrychlí srdeční tep každého milovníka zimních sportů. Dalšími oblíbenými zimními sporty je tady například sáňkování na přírodní sáňkařské dráze, běžky, bruslení, curling a mnoho dalších aktivit.

Lyžařský areál Hochzeiger - Jerzens, oblíbená lokalita i v létě mezi turisty, se nachází jen 15 km odtud a je lehce dostupná skibusem.

Místo

Hohenegg, Arzl im Pitztal 47° 12' 19.7568" N, 10° 47' 24.5832" E
Location

Pitztal na Facebooku