Jste zde

Domů » Léto

Hochoetz a horské chaty, 2. část

Ovce na jedné z horských pastvin v Pitztalu
Autor: Stephan A.

Berggasthof Schönblick (1.400 m.n.m.)

Dostanete se sem lanovkou Acherkogelbahn anebo, pokud v létě raději chodíte pěšky, po cestě ve směru přes Rote Wandl nebo Acherbergalm, a to bez větších problémů.

Na slunné terase si pak perfektně odpočinete a přitom si dokonale vychutnáte nádherný výhled na okolní horské vrcholy kolem Ötztalu.

K jídlu si můžete dát nějaké dobré teplé jídlo a na osvěžení chladivé a výborné mléko od krav z vysokohorských pastvin či podmáslí.

Kühtaile Alm (1.988 m.n.m.)

Ideální místo uprostřed přírody s lahodnými tyrolskými specialitami. Posadíte se na slunnou terasu a pak už budete jen relaxovat s nádherným výhledem do okolí. Bude to opravdu perfektní zakončení vašeho náročného dne s pěší turistikou v horách.

Almwirtschaft Acherberg (1.888 m.n.m.)

Vysokohorská chata s vlastní salaší (domácí máslo a sýr) a výhledem do okolí. Dojdete sem po pohodlné lesní cestě asi za 30 minut, pěšky se odtud asi za 35 minut dostanete k bývalé střední stanici lanovky.

Když v regionu Hochoetz strávíte celý den na horách, můžete se vydat pěšky od jedné alpské vysokohorské pastviny ke druhé, přes vrcholky hor a údolí k těm nejkrásnějším vyhlídkovým místům tyrolských hor.

Po cestě narazíte na mnoho idylických horských chat a nakonec si třeba vychutnáte ty poslední paprsky zapadajícího slunce na terase panoramatické restaurace a již se budete těšit na další překrásný den. To je vysokohorská pohoda à la Hochoetz.

Z Oetzu, v přední části Ötztalu, se během asi 8 minut dostanete moderní gondolovou lanovkou Acherkogelbahn do oblasti Hochoetz. V nadmořské výšce více než 2.000 metrů, daleko od každodenního života, na vás čekají impozantní hory Stubaiských a Ötztalských Alp, úchvatný panoramatický výhled, klidné pastviny, útulné horské chaty.... a klid až k horizontu.

Můžete se vydat na pěší túry na pohodlných lesních cestách k Bielefelder Hütte, Acherberg-, Balbach- nebo Kühtailealmu.

Užijete si slunečné terasy panoramatických restaurací, prozkoumáte horský svět, na cestě "Knappenweg" poznáte starou hornickou historii Nedertalu nebo se vydáte na "Cestu uvědomění" (Besinnungsweg), kde do hloubky poznáte sami sebe.

A samozřejmě na vás tady také čekají "třítisícovky" Acherkogel a Sulzkogel, zajímavé skály pro lezení a rozsáhlé vysokoalpské horské túry. Pro ty nejmenší jsou u restaurací připravena dětská hřiště.

Místo

Berggasthof Schönblick 47° 12' 30.0204" N, 10° 54' 55.1376" E
Location

Pitztal na Facebooku