Jste zde

Domů » Léto

Lezení s dětmi

Zažijte i vy lezení s celou rodinou v krásném horském světě Tyrolských Alp.

Lezecké oblasti v Pitztalu nabízejí i pro mladé horolezce mnoho příležitostí, jak zábavně zdolat (první) skály a stěny.

Vy a vaše děti se tady můžete naučit lezení od základů.

Pitztal se řadí k nejkvalitnějším lezeckým oblastem, přátelských k rodinám s dětmi.

Děti se s kartou Pitztaler Freizeitpass mohou zúčastnit lezeckých programů zdarma.

Kletterpark Jerzens - Hochzeiger (Pitziho tip)

Stupeň obtížnosti: 3 - 6
Místo: Jerzens

Tento lezecký park je ideální pro děti a je považován za "předstupeň" pro vyšší výzvy. Cvičné trasy jsou od druhého do čtvrtého stupně obtížnosti. S kartou Freizeitpass mají děti program zdarma.

Kromě četných tras různé obtížnosti jsou v lezeckém parku také dvě pevné lanové trasy, lezecká stěna, flying-fox anebo provazový most. Pořádají se i začátečnické a pokročilé kurzy v lezení.

Park se nachází ve střední části mezi dolní stanicí lanovky Hochzeiger Bergbahnen a chatou Stalder Hütte. Parkování je možné u dolní stanice v místní části Liss.

Ke Kletterparku se pak dostanete pěšky po "Medvědí stezce" (Bärensteig, cca 40 min.), nebo po trati Wirtschaftsweg zimní sáňkařské dráhy (cca 45 min.), překonáte při tom asi 200 až 250 výškových metrů.

Druhá možnost je vyjet lanovkou Hochzeiger Bergbahnen do střední stanice a a odtud se na místo dostanete pohodlnou procházkou během asi 20 minut kolem Tanzalpe a Stalder Hütte.

Klettergarten Richi´s Wall Stillebach

Stupeň obtížnosti: 3 - 6
Místo: Stillebach, St. Leonhard

Malá a jednoduchá lezecká oblast v horách. Osm tras je ideálních pro půldenní výlet půl a nováčci v lezeckém sportu se tu mohou vyřádit na dalších krátkých trasách. Dále je zde možnost strávit zbytek dne koupáním v malém rybníku ve Stillebachu.

A jak se sem dostanete? Po výjezdu z dálnice A12 od Imstu pojedete asi 35 minut po silnici směrem na Pitztalský ledovec. U místní části Stillebach se nachází parkoviště po pravé straně. Odtud je to ke Klettergarten asi 10 minut.

Klettergarten Gletscherstube Mittelberg

Stupeň obtížnosti: 3 - 6
Místo: Mittelberg, St. Leonhard

Pro všechny lezce, kteří si chtějí užít ohromující výhled na ledovec, a zároveň ideální pro rodiny s dětmi. Nedaleká hospůdka Gletscherstube nabízí výborné místní speciality.

K lezecké oblasti se dostanete opět výjezdem z dálnice A12 ve směru na Pitztalský ledovec, pojedete cca 45 minut. Z parkoviště u dolní stanice Pitztaler Gletscherbahnen se pěšky vydáte ke Gletscherstube. Odtud to trvá ještě dalších 10 (sektor 1) až 20 minut (sektor 2).

XP Abenteuerpark

Místo: Jerzens

Abenteuerpark nabízí výjimečné zážitky pro své hosty. Lanový park byl otevřen v roce 2010 a je ideální pro jednotlivce, rodiny, firmy i školní kolektivy. Najdete zde také dětský koutek, útulnou sluneční terasu a pěší stezku, ze které můžete sledovat odvážné horolezce ve vzduchu.

Parcoury

* 2 začátečnické, od výšky 1,1 m
* 1 Pitzi dětský parcour pro nejmenší, od výšky 0,9 m
* 2 pro děti a mládež, od výšky 1,1 m
* 2 pro mládež a dospělé, od výšky 1,3 m
* 1 flying-fox "Flying-Eagle" s délkou cca 160 metrů a výškovým rozdílem 50 metrů, od výšky 1,3 m

Bezpečnost je vždy na prvním místě! Po zaškolení některým z průvodců (bezpečnostní vybavení a systém) a absolvování začátečnického parcouru se můžete po parku samostatně pohybovat a procházet další parcoury.

Místo

Stalder Hütte, Pitztal 47° 9' 24.804" N, 10° 46' 14.3256" E
Location

Pitztal na Facebooku