Jste zde

Domů » Zima

Lyžování v Pitztalu

Díky perfektní poloze a nadmořské výšce nabízejí všechna tři pitztalská střediska – ledovec Pitztaler Gletscher (3 440 m.n.m.), Rifflsee (2 880 m.n.m.) a Hochzeiger (2 450 m.n.m.) – dostatečnou sněhovou pokrývku a vždy výborně připravené sjezdovky. Kdyby byl přece jen nedostatek přírodního sněhu, sněhová děla se postarají o sníh umělý.

Celkem najdete v Pitztalu 100 km sjezdovek vhodných pro lyžaře i snowboardisty. Milovníci snowboardingu se mohou také vyřádit i ve funparcích s rozličnými U-rampami a jinými atrakcemi nebo v oblastech určených pro freeride. Na sjezdovky vás vyvezou moderní lanovky.

Ve spolupráci se střediskem Imst nabízí Pitztal speciální kartu Pitz Regio Card, který platí ve všech skiareálech i v areálu Imst. Velmi výhodná nabídka je také připravena pro rodiny. Děti do deseti let v doprovodu jednoho z rodičů mohou využít tzv. Bambini Freipass, se kterým mohou využívat vleky a sjezdovky zdarma v areálech Rifflsee a Pitztaler Gletscher.

Pro děti je zde dále připraven zábavný dětský park "Pitztaler Kinderland", kde působí i lyžařská školička. Lyžařští začátečníci mohou využít služeb vynikající lyžařské školy Club Alpin Skischule Pitztal, která působí v areálech Rifflsee a Pitztaler Gletscher nebo lyžařské školy Schneesportschule Hochzeiger.

V celé pitztalské oblasti (z Arzlu až do St. Leonhardu) jezdí mezi jednotlivými areály moderní skibusy zdarma.
Kromě půjčoven nabízí vypůjčení velmi kvalitní lyžařské výbavy také mnoho obchodů se sportovním zbožím. S kartou Pitztal Activ Card dostanete v půjčovnách výhodné slevy.

Rakousko s vrcholkem ledovce Rifflsee
Rakousko s vrcholkem Hochzeiger

Pitztal na Facebooku