Jste zde

Domů » Imst

Skiareál Imster Bergbahnen, 1. část

Imster Bergbahnen

Lyžařské středisko Imster Bergbahnen se rozkládá na svazích vysoko nad stejnojmennou obcí v tyrolském okrese Imst. Pro rodinnou lyžařskou zábavu jsou k dispozici dvě sedačkové lanovky od 1 000 do 2 100 m.n.m., lyžařský vlek a jeden cvičný vlek, kde se mohou v klidu naučit lyžovat ty nejmenší děti a začátečníci. Celkem je zde připraveno 9 km perfektních sjezdovek a dvě přírodní sáňkařské dráhy.

Imster Bergbahnen je oblast, kde může příjemně strávit dovolenou opravdu celá rodina a jsou tu prý ty nejkrásnější "rodinné" sjezdovky v celém Tyrolsku. Zvláštností je jistě i noční lyžování, sjezd z Untermarkter Almu je jednou z nejdelších osvětlených sjezdovek v Tyrolsku. Lyžaři i snowboardisté jistě ocení skvělé noční sněhové podmínky. Obzvláště oblíbené jsou večery také u turistů, po vystoupání ke střední stanici lanovky podél osvětlené sjezdovky, se můžete občerstvit se specialitou Jagatee u živé hudby.

Běžkařská trasa Hoch-Imst o délce 2,5 km nabízí po celou zimu jistotu sněhu, je velmi pěkná a slunečná. Každou středu je také uměle osvětlená až do 22 hodin. O něco náročnější je trasa Teilwiesen, v délce 6 km vede od dolní stanice lanovky přes zimní lesy a louky. Profesionální tipy a triky pro začátečníky i pokročilé získáte při vyjížďkách s průvodcem místní lyžařské školy.

Ten, kdo se chce vydat stranou od nejrušnějších tratí, najde v Hoch-Imstu ideální výchozí bod pro lyžařské túry všech úrovní obtížnosti. Kromě populárního výstupu na Untermarkter Alm (i v rámci nočního lyžování) vám lyžařské výlety s průvodcem v oblasti Muttekopfgebiet zajistí unikátní přírodní zážitky.
Pro začátečníky je ideální nová trasa Ursprungweg, která vede k Untermarkter Almu.

Obzvláště krajinně atraktivní je trasa z Hoch-Imstu přes Opferstock k chatě Latschenhütte. Skvělým tipem je domovská hora Muttekopf (2 774 m), která je populární u místních obyvatel. Výstup však vyžaduje zkušenosti a dobrou kondici, ale můžete si ho trochu ulehčit využitím lanovky. Lyžařské školy vám také nabídnou lyžařské túry se zkušeným průvodcem.

Geografie: 

Místo

Hoch-Imst 47° 14' 29.4756" N, 10° 43' 24.7476" E
Location

Pitztal na Facebooku