Jste zde

Domů » St. Leonhard im Pitztal

St. Leonhard, 2. část

Vrcholek Hinterer Brunnenkogel

Místní hory jsou obzvláště krásné ve vrcholícím létě, kdy se zdejší flóra a fauna před vámi objeví v celé své kráse. A pokud během vašeho horského výšlapu uslyšíte něco zapískat, je pravděpodobné, že se jedná o sviště, který vydává své varovné volání.

Volný čas a aktivity

Vodní svět Pitztaler Wasserwelt platí za místním centrum odpočinku. Ponoření rukou a nohou do Kneippovových koupelí vás opravdu fyzicky i psychicky velmi osvěží. Jezero je také ideálním místem pro vodní hrátky vašich dětí.

St. Leonhard im Pitztal má co nabídnout i potenciálním zájemcům o lezecký sport. Lezecká věž Big Ben je plná různých lezeckých cest, od snadných, až po ty obtížnější. V lezecké "zahradě" Gletscherstube jsou pak k dispozici vysloveně obtížné trasy.

Pro horské cyklisty jsou zde vybudovány četné trasy s různými výškovými rozdíly. Ať si již zvolíte lezení po ledovci nebo nějaký snadnější turistický výlet, St. Leonhard nabízí skutečně nekonečné možnosti seberealizace na okolních horách a vysokohorských pastvinách.

Městečko disponuje v letních měsících celou sítí turistických stezek a dozajista vám připraví chvíle opravdu nezapomenutelné dovolené. Turistická cesta Pitztal Almweg spojuje pět horských pastvin a cesta Venet- Rundwanderweg vás zase zavede po 30 km stoupání až do nadmořské výšky 2.512 m.

Tip: Pokud by vás během vašich vycházek začaly bolet nohy, není nic lehčího, než si je na chviličku ponořit do nějakého toho horského potoka. Je to skvělá relaxační Kneippova terapie ve studené vodě. Pokud si ovšem chcete nechat udělat tuto "relaxaci" profesionálnějším způsobem, čeká na vás na konci dne již zmíněný vodní svět “Pitztaler Wasserwelt” ve Stillebachu.

Po většinu roku ale hrají v Pitztalu prim zimní sporty. O pohodlný příjezd ke sjezdovkám se postará místní lanovka Pitztaler Gletscherbahnen (Pitz Express), která vás vyveze během cca osmi minut do výšky 2.840 m nad mořem.

Pokud chcete vyjet ještě výš, můžete využít služeb několika lyžařských vleků u horní stanice lanovky. Dopravíte se tak až k panoramatické lanovce na vrcholek Hinterer Brunnenkogel (3.440 m), kde si můžete dopřát lyžování od září do června. Jsou zde opravdu výborné podmínky k lyžování!

Ale ne vždy je to pouze o lyžování. Nejste-li milovníky sjezdového lyžování, nabízí se vám vysokohorská stezka pro běžkaře v nadmořské výšce 2.600 m. Bude to pro vás opravdu neobvyklý běžkařský zážitek.

V údolí, v sousední vesnici Mandarfen, stojí v zimě nejvyšší ledová lezecká věž na světě s celkovou výškou 34 m. Je to jedna z tréninkových věží pro zdolávání okolních ledových lezeckých výstupů.

Místo

Pitztaler Wasserwelt 47° 2' 46.3056" N, 10° 51' 49.7844" E
Location

Pitztal na Facebooku