Jste zde

Domů » Léto

Trasy pro horská kola

Krajina Pitztalu v létě

Jezdci na horských kolech ocení určitě prázdninovou oblast kolem Imstu jako výchozí bod pro znamenité výlety do širokého okolí nebo ještě dál, směrem k lákavým cílům v tyrolském Oberinntalu.

A ti, kdo si chtějí vychutnat ty nejkrásnější výhledy a kulturní zajímavosti, mohou si přímo v místě dokonce vypůjčit kolo s elektrickým pohonem - E-Bike.

Pitztal Bike Route

S horskými koly se můžete vydat i na speciální trasu přes tyrolské údolí, na cca 42 km dlouhou Pitztal Bike Route. Jednotně značená cyklostezka vede po překrásných cestách celým údolím až na Mittelberg. Obtížnost této trati je střední, výškový rozdíl činí 1.400 m a celá trať se dá zvládnout asi za 4-6 hodin.

Na horském kole si můžete vychutnat nejen fantastický výhled na Pitztal a do údolí řeky Inn, ale i do okolního údolí v tyrolském Oberlandu.

Trasa Hochzeiger - Jerzner Almweg

Délka: 6 km
Doba jízdy: ca. 1,5 hodiny
Výškový rozdíl: 650 m
nadmořská výška: 1.400 m až 2.060 m
Náročnost: středně obtížná

Známá a hodně doporučovaná je stezka číslo 609 z Hochzeigeru na Jerzner Alm, která navazuje na tu předešlou a nabízí svým pokořitelům nádherné projížďky. Tato trasa s převýšením 650 m je dlouhá necelých 6 km a na kole ji můžete zvládnout za přibližně 1,5 hodiny. Její náročnost je středně těžká.

Výchozím bodem trasy je parkoviště u dolní stanice lanovky na Hochzeiger v nadmořské výšce 1.475 m. Odtud vede cesta na Kaitanger a dál směrem k horské chatě Hochzeigerhaus přes 10 ostrých zatáček po lesní cestě, až nakonec přijedete do nadmořské výšky 1.980 m na vysokohorskou pastvinu Jerzner Alm a k horní stanici lanovky.

Od horní stanice lanovky Hochzeiger Bergbahnen se pak vrátíte zpět k výchozímu bodu na Kaitanger, respektive k údolní stanici lanovky.

Trasa Jerzner Almweg - Hochzeiger

Délka: 9,5 km
Doba jízdy: ca. 2,5 hodiny
Výškový rozdíl: 1.060 m
nadmořská výška: 950 - 2.050 m
Náročnost: středně obtížná

Od odbočky trasy Pitztal Bike Route (parkoviště u mostu Kienbergbrücke) vede cyklistická stezka nejprve po šotolinové cestě do místního centra obce Jerzens.

Poté se trasa napojuje na asfaltovou cestě až na odbočku Breitwies. Tam směrem na Schwaig následuje strmé cesta až do Kaitangeru. Tady teprve začíná za správná zábava na kole.

Na zatáčky bohatá, ne příliš strmá štěrková cesta vede kolem chat Stalderhütte a Hochzeigerhaus až na Tanzalm (Jerzner Alm) a ještě pár výškových metrů dále do mezistanice lanové dráhy Hochzeiger Bergbahnen.

Je také možné jako dopravní prostředek využít kabinkovou lanovku a poté překonat MTB trasu z mezistanice lanovky jako downhillový sjezd. Dejte si ale přitom pozor na mnoho pěších turistů a také aut, kteří také tuto cestu využívají.

Náš tip: Při vašich cyklistických výletech určitě nezapomeňte navštívit i útulné horské chaty, které nabízejí příjemné občerstvení před další náročnou cestou na kole.

Místo

Dolní stanice lanovky na Hochzeiger 47° 9' 8.082" N, 10° 45' 31.2048" E
Location

Pitztal na Facebooku