Jste zde

Domů » Zima

Výlet do Obergurglu

Rakouské středisko Obergurgl
Autor: Rita Willaert

Horská obec Obergurgl se může vysloveně pochlubit tyrolským šarmem, najdete ji asi 60 km od obce Arzl im Pitztal. Nabízí mnohem více zajímavých věcí, než byste na první pohled očekávali od půvabné horské vesnice. Leží ve výšce 1930 m.n.m. a je považována za nejvýše položenou vesnici s kostelem v Rakousku.

Vešla ve známost také tím, že zde byl v nouzi donucen přistát v roce 1931 stratosférický balón švýcarského fyzika a objevitele Auguste Piccarda. Pomník na ledovci Gurgler Ferner připomíná dodnes tuto zdejší nezapomenutelnou událost a místo se tak pochopitelně stalo oblíbeným cílem výletů v tomto ráji pěší turistiky.

O něco výše, u silnice na Timmelsjoch, objevíte hotelový komplex Hochgurgl. Určitě si projeďte vysokohorskou alpskou silnici Hochalpenstrasse Timmelsjoch, jednu z nejznámějších tras přes alpský průsmyk. Je to opravdu nezapomenutelný zážitek pro auta, motocykly i horská kola.

V plné své kráse se vám představí nejen úchvatný výhled a průzračné horské potoky během jízdy, ale krásu tohoto území ještě doplňují původní tyrolské hostince, které lákají na malou zastávku a k ochutnání některé z místních lahodných specialit. Co takhle dát si korutanské nudličky "Schlutzkrapfen" nebo výrazně chutnající "Tiroler Gröstel"?

V lyžařské oblasti Obergurgl - Hochgurgl si musíte určitě udělat čas k výletu na Wurmkogel, na nejvyšší bod celého lyžařského areálu v nadmořské výšce 3.082 m, a obdivovat panoramatický výhled na jihotyrolské i severotyrolské hory. Potom hned můžete začít s průzkumem 110 km místních sjezdovek.

Snad každý lyžař si tu najde tu svou oblíbenou sjezdovku, jsou všech stupňů obtížnosti. Na výběr jsou také jak lyžařské vleky, tak i kabinkové lanovky. Nemáme nyní sami už chuť okamžitě vyrazit za tímto kouzlem na sněhu?
Po lyžovačce můžete ve středisku vyzkoušet také vnitřní golfové hřiště "Indoor-Golf-Erlebniswelt" na ploše 700 m².

Rakouský skiareál Obergurgl - Hochgurgl
Autor: Rita Willaert

Místo

Obergurgl 46° 52' 12.7812" N, 11° 1' 39.5328" E
Location

Pitztal na Facebooku