Jste zde

Domů » Zima

Výlet do Sautens

Sautens

Tyrolská obec Sautens je považována za vstupní bránu do nádherného údolí Ötztal, ležící v nadmořské výšce 812 m. Najdete jí asi 35 km od střediska St. Leonhard im Pitztal.

Obec se skládá z několika místních částí. Díky mírnému podnebí, které tu panuje, se v obci docela dobře daří pěstování ovoce a také malým soukromým palírnám, kde místní vyrábějí známou ovocnou brandy "Obstler".

Tato oblast je osídlena již od pravěku a název obce je pravděpodobně předřímského původu. Za vidění určitě stojí starý farní kostel, který byl postaven v roce 1517 a roku 1831 pak přestavěn ve stylu pozdního klasicismu, jeden z nejkrásnějších vesnických kostelů v Tyrolsku.

Díky jedinečné poloze Ötztalu se pochopitelně před vámi otevírají široké možnosti toho nejrůznějšího sportovního vyžití a taktéž velkolepé horské scenérie, ideální pro pěší turistiku a cykloturistiku.

Sautens nabízí i koupání, volnočasové centrum disponuje dvěma vyhřívanými bazény a dětským bazénem a v blízkosti je také jezero Piburger See, další oblíbený cíl výletů, který je snadno přístupný přímo z obce.

Jelikož místo leží u vchodu do Ötztalu, nabízí se vám v zimě na výběr dvě lyžařská střediska, navzájem propojená bezplatným skibusem. Lyžařský areál Oetz-Hochoetz (vzdálený pouhé 2 km), který nabízí pro mladší hosty také lyžařskou školku s péčí o děti v zařízení Kinderwelt a skiareál Kühtai (vzdálený 18 km).

Osm dalších lyžařských areálů je také velmi snadno dostupných a cesta autem vám k nim nebude trvat déle než pouhou půl hodinu jízdy.

V Sautens samotném pak objevíte i novou sáňkařskou dráhu Sautner Rodelbahn, osvětlenou přírodní sáňkařskou dráhu a hřiště pro curling. O ještě větší rozmanitost nabídky se postarají četné zimní turistické stezky a trasy pro lyžování na běžkách.

Tip: Geo-Lehrpfad Forche se nachází v chráněné přírodní rezervaci Sautner Forchet. Naučná stezka začíná u obce a nabízí i několik pěkných zastávek k menšímu pikniku. Návštěvu můžeme jen doporučit!

Místo

Sautens 47° 12' 27.4176" N, 10° 51' 45.0144" E
Location

Pitztal na Facebooku