Jste zde

Domů » Zima

Akce v prosinci 2013, 2. část

Pitztalský ledovec
Autor: freeskier

Adventní lyžování

V Pitztalu se dá skvělým způsobem zkombinovat čas adventu plný rozjímání s veselým lyžováním. V zimním období tady totiž otevřou své brány celkem tři různé lyžařské areály. V nich najdou potěšení z lyžování začátečníci i pokročilí, a všichni hosté zde mohou strávit opravdu skvělé bílé vánoční prázdniny.

Když se sem vydáte s celou rodinou i s dětmi, všude na sluncem zalitých svazích Hochzeigeru, v oblasti Rifflsee nebo na věčném ledu vysoko na Pitztalském ledovci, najdete perfektní místa ke sportování. Zimním návštěvníkům je tu plně k dispozici na 120 km sjezdovek a 21 lyžařských vleků a lanovek.

A protože se budete pohybovat v nadmořské výšce více než 2.000 m, je docela jisté, že tu bude všude ležet dostatek sněhu.

Goodboards Tour 2013/2014

Termín: 7. - 8. prosince 2013

Místo: Pitztalský ledovec

7. a 8. prosince 2013 se na Pitztalském ledovci můžete plně věnovat testování speciálního druhu snowboardů - goodboardů. Jsou to se smyslem pro detail ručně vyráběné boardy pro aktivní sportovce, které pocházejí od krásného jezera Ammersee v Bavorsku a produkují se v malých sériích v srdci Evropy.

Jen devět měsíců po jejich zrodu byly tyto nové boardy oceněny titulem finalista "ISPO Awards BrandNew 2011“. Série Freeride Legends byla dokonce oceněna obchodníky z Německa, Rakouska a Švýcarska titulem BEST BOARD DESIGN 2013 -14.

Toto sportovní vybavení se dokonale hodí pro dospělé snowboardisty s vysokými osobními standardy. Všechny goodboardy jsou vyrobeny z domácích středoevropských ušlechtilých materiálů a vždy se při jejich výrobě jedná o časově náročné ruční práce. Ke každému goodboardu se vydává osobní certifikát s limitovaným sériovým číslem a odpovídající tričko.

Čisté linie, nadčasový a estetický vzhled, většinou provedení ze dřeva, to je ve vší stručnosti opravdu jedinečný koncept goodboardů.

Program:

* 9:00 - 15:30 hodin testování zdarma více než 30 goodboardů
* Allround série Double Rocker a Camber, série Freeride s Cambery a Longboardy do 202 cm
* odborné poradenství od zakladatelů a týmových jezdců
* informace o nové kolekci, návrzích a firemní filozofii

Koncert Gilbert Unplugged

Termín: 12. prosince 2013

Místo: Café 3440, Pitztalský ledovec

Gilbert je slavný zpěvák a skladatel písní z Ötztalu, který se tady představí letos vůbec poprvé "unplugged“, a který nabídne mnoho ze svých opravdu překrásných balad a vánočních písní.

Akce se bude konat 12. prosince v restauraci Café 3440 na Pitztalském ledovci. Na programu budou určitě takové hity jako “Du mein kleiner Freund”, “Tirol” nebo “Weihnachten tief in meinem Herz”.

Gilbert vystoupí na jevišti spolu se čtyřmi muzikanty a celé toto odpoledne se vám bude určitě velice líbit. Jeho hudba a texty totiž oslovují srdce každého posluchače. Koncert začíná v 15:00 hodin a vstupné je 49 euro.

Místo

Pitztalský ledovec 46° 54' 45.8244" N, 10° 51' 41.5656" E
Location

Pitztal na Facebooku