Jste zde

Domů » Wenns

Aktivity ve Wennsu

Rakouská obec Wenns

Centrální poloha v údolí Pitztal činí z obce Wenns místo s širokou nabídkou, co se týče sportovních aktivit i zábavy. V první řadě musíme určitě zmínit pěší turistiku v krásné horské krajině. Voňavé horské pastviny, majestátní hory a velké množství horských chat okouzlí jistě malé i velké turisty.

Nachází se zde mnoho krásných tras pro každý stupeň fyzické zdatnosti. Vyšplhejte na jeden z vrcholů kolem údolí Pitztal a obdivujte fascinující panoráma, projděte se přes dech beroucí Taschacheisbruch nebo si jen udělejte procházku po údolí. Tato nabídka musí přesvědčit každého turistu. Pro ty, kteří mají na svých cestách raději společnost, jsou zde výlety s průvodcem.

Dokonce i cyklisté na horských kolech se v údolí Pitztal cítí jako v ráji. V okolí městečka je také mnoho atraktivních cyklotras. Populární trasou je okružní výlet po začátku údolí Pitztal. Trasa vede z Wennsu přes Leins, Wald a Arzl im Pitztal a zpět do Wenns. Asi 16 kilometrů dlouhá trasa je středně obtížná a opravdu velmi oblíbená.
Je zde i mnoho dalších sportovních a rekreačních zařízení, pro rodiny s dětmi je zde například dětský klub Pitzis, takže ani ti nejmenší se zde určitě nudit nebudou.

Geografie: 

Pitztal na Facebooku