Jste zde

Domů » Léto

Arzl im Pitztal v létě

Rakousko - městečko Arzl im Pitztal

V létě je městečko Arzl im Pitztal oblíbené mezi aktivními turisty – jsou tu lehčí i náročnější stezky pro pěší turisty, krajina je také vhodná pro nordic walking a běhání. Je zde také mnoho cyklistických stezek a i horolezci si tu přijdou na své. To vše v nádherném prostředí lesů Weilern a Leins.

Kromě lyžování na blízkém Pitztalském ledovci můžete vyzkoušet i sáňkování nebo bruslení. Arzl také nabízí spoustu adrenalinových zážitků. Řeka Inn je oblíbeným rájem raftařů a vhodným místem také pro canyoing.

Obec nabízí také několik skvělých atrakcí, jako např. most Benniho Raicha mezi Arzlem a Waldem. Je to největší visutý most pro pěší nejen v Rakousku, ale i v celé Evropě, tyčící se do výšky 94 m nad roklí Pitzenklamm. Je pojmenován po rakouském lyžaři, Benjaminu Raichovi, který se tady v roce 1978 narodil. Most je oblíbený především u příznivců bungee jumpingu.
Jiná stavba, o níž se hovoří pouze v superlativech, je nejvyšší stožár vedení v Rakousku o délce 107 m, který se nachází jižně od obce.

Milovníci kultury pak dozajista uvítají návštěvu kostela svatého Ingenuina a sv. Albuina. Stojí přímo idylicky na svahu a byl postaven v pozdně gotickém a barokním slohu.

Pitztal na Facebooku