Jste zde

Domů » Zima

Lyžařské středisko Hochzeiger - co nabízí

Rakousko - okolí střediska Hochzeiger

Chtěli byste se někdy osobně setkat s rakouskou lyžařskou hvězdou Benni Raichem? Sen, který se pobytem v Hochzeigeru může stát skutečností, místo je totiž domovem známého lyžaře. Co se týče plochy je lyžařské středisko Hochzeiger největším skiareálem v Pitztalu – nabízí 9 lanovek v nadmořské výšce 1450 - 2450 m. n. m. – výškový rozdíl 1000 m a 52 km sjezdovek (12 km modrých, 32 km červených a 8 km černých).

6 km dlouhá sáňkařská dráha slibuje obrovskou zábavu, když nebudete chtít zrovna lyžovat na sjezdovkách. Začíná ve výšce 2000 m.n.m. u stanice lanovky Hochzeiger Gondelbahn. Trasa vede lesem až do místa Kaitanger, nedaleko je parkoviště. Sáňky se dají zapůjčit u stanice lanovky v údolí. 1x týdně je dráha večer osvětlená a noční sáňkování je zdarma, pokud si zakoupíte skipas na 5 dní a více, jinak za vyvezení lanovkou nahoru musíte zaplatit.

Skiareál myslí i na děti, pokud si jeden rodič koupí skipas pro tento skiareál, pak děti narozené v roce 2001 a mladší (povinnost prokázat tuto skutečnost při koupi skipasu) mají skipas zcela zdarma.
Malí hosté mohou v lyžařském středisku navštívit lyžařské školky "Pitzis Bambinipark" nebo "Pitzis Kinderbergpark", kde se naučí základům lyžování. Ti, kteří se chtějí učit jezdit na snowboardu, mohou vyzkoušet "Boarderpark".

Z vesniček v Pitztalu vás také několikrát denně dopraví do lyžařského střediska skibusy, které jsou také zcela zdarma v rámci skipasu.

Pitztal na Facebooku