Jste zde

Domů » Zima » Sjezdové lyžování

Lyžování na pitztalském ledovci

Rakouský pitztalský ledovec
Autor: Maartenba

Ledovec Pitztal v Tyrolsku nabízí rozlehlý skiareál s lyžováním v nadmořské výšce až 3440 metrů nad mořem a nádhernou lyžařskou oblast vhodnou pro lyžování nejenom v zimě, ale i v létě. Dostat se nahoru sice trvá trošku déle, ale jakmile budete nahoře v lesknoucím se bílém světě ledovce, ohromí vás pohádkové panorama.

Lyžařská oblast na ledovci nabízí sjezdovky všech stupňů obtížnosti. Zejména pro profesionály, kteří si chtějí vyzkoušet své schopnosti i v létě, je ledovcová oblast velmi atraktivní. Na vrcholku Hinterer Brunnenkogel se nachází alpský tréninkový areál. Rovněž jsou zde menší "offroadové" svahy, které by ale měl člověk sjíždět se zvýšenou opatrností kvůli výskytu trhlin v ledovci.

Ledovec také nabízí pro zkušené snowboardisty a freestylisty zajímavé červené sjezdovky. Kromě toho jsou zde nejrůznější skokanské můstky, valy, U-rampa a zábavní snowpark u lanovky Mittelbergbahn. Tři jeho části nabízejí pro tzv. rookie (začátečníky) i profesionály curved box, mnoho railů a různě velké jumpy.

Rakouský pitztalský ledovec

Pitztal na Facebooku