Jste zde

Domů » Zima

Mils bei Imst, 2. část

Dálkové cyklotrasy Via Claudia Augusta

Také sportovně založení návštěvníci najdou v obci Mils bei Imst to správné místo a plno příležitostí k aktivnímu odpočinku. Jsou tu k dispozici opravdu různorodé možnosti, jak trávit svou dovolenou. Jmenujme alespoň ekologicky řešené rekreační zařízení a zážitkový park "Hitte-Hatte-Au", oblíbený cíl výletů malých i velkých. Toto zařízení je součástí oblasti služeb "Trofana Tyrol“, jednoho z nejlepších míst pro odpočinek v celém Rakousku a dokonce i v celé Evropě.

Dospělí tu najdou bylinkovou zahrádku, rybník s pstruhy, vodní hry a vodoléčebná zařízení pro svou relaxaci, zatímco děti určitě ocení dětské hřiště a dětskou zoo. Kromě toho leží obec Mils bei Imst na slavné poutní cestě Jakobsweg a také u dálkových cyklotras Innradweg a Via Claudia Augusta.

Pokud zatoužíte vystoupit o něco výš, pusťte se po horských stezkách do majestátných hor kolem Milsu, např. na trasu Gunglgrünsteig, na turistickou lezeckou stezku na Sonnberg a dále až do Imstu. Během zimy budete mít k dispozici ledové kluziště anebo běžkařské tratě vedoucí po zasněženém okolí.

Tato obec nedaleko Imstu se prezentuje jako klidné a malé místo s centrální polohou. Na rozdíl od většiny jiných městeček v západním Tyrolsku nenajdete v centru obce žádné hotely nebo apartmány. Díky tomu působí místo stále velmi venkovsky a je oblíbeným letoviskem pro rodiny s dětmi, sportovce nebo jen tak pro relaxaci.

Pitztal na Facebooku