Jste zde

Domů » Zima

Nassereith, 2. část

Část tyrolské obce Nassereith

I o masopustu je to v Nassereithu velice veselé a barevné! "Schellerlaufen" je pradávný zvyk, který se koná každé tři roky. Naposledy to bylo v roce 2010, příště tedy v roce 2013. Při něm bojuje medvěd proti medvědáři, což vlastně symbolizuje boj jara proti zimě. A samozřejmě, že vyhraje medvěd! Figury a masky, které tu můžete potkat, je možné obdivovat v průběhu celého roku ve velkém vlastivědném a masopustním muzeu.

Naprostým unikátem je pak zřícenina hradu Sigmundsburg uprostřed jezera, kde trávil mnoho času a velice rád "pohádkový král" Ludwig II. Nedaleko leží i jezera Samerangersee a Schanzlsee, zatímco Nassereithské jezero se rozkládá hned za farním kostelem.

Obec je také známá svými betlémovými figurkami, které se tu nevyřezávají, ale pálí z hlíny. Jsou vystavovány každoročně během svátku Neposkvrněného početí Panny Marie (8. 12.) až do svátku Křtu Páně v lednu.

Také sportovní fanoušci zde mohou vyzkoušet ty nejrůznější aktivity. V létě se stávají velice oblíbeným cílem výletů místní jezera, např. jezero Fernsteinsee, které je soukromým majetkem, je velmi dobře známé mezi potápěči a jezdci na motorových člunech.

Na 60 km turistických stezek, mnoho horolezeckých výstupů a cyklotratí pro horská kola vede do hor v okolí náhorní plošiny Mieminger. Unaveným svalům pak můžete odlehčit ve wellness zařízení Kneippanlage Mühlsprung nebo v místním bazénu se saunami.

V zimě tady mohou návštěvníci využít dva lyžařské vleky, jednu přírodní sáňkařskou dráhu a na 30 km běžkařských tratí.

Tyrolské jezero Fernsteinsee
Ruiny hradu Sigmundsburg

Místo

Hrad Sigmundsburg 47° 20' 42.5652" N, 10° 49' 27.9768" E
Location

Pitztal na Facebooku