Jste zde

Domů » Léto

Piller - zajímavosti a výlety

Piller - zajímavosti a výlety

Určitě navštivte Centrum přírodního parku Kaunergrat na horském sedle Piller Sattel. Na výstavě se dozvíte zajímavé informace o jeho fauně, flóře i historii. Z horského sedla také krásně uvidíte okolní hory, návštěva se tedy vyplatí už jen kvůli krásnému výhledu.

K zajímavým výletním cílům patří rovněž obětiště na P. Sattelu, které svému účelu sloužilo již v době bronzové. Na kamenných oltářích lidé obětovávali bohům zvířata. V době železné se lidé pokoušeli získat přízeň bohů již pouhými předměty – mincemi, ozdobami, zbraněmi atd. K tomuto prastarému místu vede krásná turistická stezka, cestou půjdete kolem rašeliniště Piller Moor. V muzeu v městečku Fliess si můžete prohlédnout archeologické nálezy z místa obětiště.

Výlet k rašeliništi je opravdu zajímavým zážitkem. Nachází se nad obcí Piller, v nadmořské výšce 1535 metrů. Vzniklo v době železné a je považováno za jedno z nejkrásnějších rašelinišť ve Střední Evropě. Skládá se ze dvou částí: přírodně chráněné Latschhochmoor a Putzenmoor, v níž se kdysi těžila rašelina. Na informačních tabulích si můžete přečíst mnoho zajímavostí o této krajině a na rašeliniště se můžete podívat také z 11 metrů vysoké rozhledny.

Pitztal na Facebooku