Jste zde

Domů » Zima

Pitztal - snowboarding

Rakousko - krajina Pitztalu

Fanoušci snowboardingu najdou výborné podmínky pro svůj sport ve 3 snowboardových areálech v pitztalském údolí, kde je pro ně připraveno také více než 80 km upravených sjezdovek všech stupňů obtížnosti, funparky a U-rampy.

Ve skiareálu Hochzeiger, kam se pohodlně skibusem dostanete z Arzlu, Wennsu, Jerzensu i Imstu, byla nově otevřena vyhrazená oblast jen pro snowboardisty a freestylisty, kde najdete mimo jiné i halfpipe. Snowpark najdete hned vedle vleku Lisslift, u dolní stanice lanovky na Hochzeiger v nadmořské výšce 1450 m.n.m.

Na ledovci Pitztal si můžete také vyzkoušet U-rampu, různé jumpy, slidy, tably a další překážky. Tento areál je velice oblíbený, protože je přístupný snowboardistům téměř po celý rok, nachází se totiž v nadmořské výšce 3000 m.

Pro všechny freestylisty a ty, kteří by se jimi teprve chtěli stát, je návštěva ledovce naprosto nezbytná. Snowpark u sjezdovky číslo 36 a jeho tři části nabízejí opravdovou zábavu pro všechny milovníky adrenalinu. Od curved boxu přes mnoho railů až po různě velké jumpy, různých stupňů obtížnosti.

Pitztal na Facebooku