Jste zde

Domů » Léto

Pitztalské túry

Pitztalský Sechszeiger s rybníkem
Autor: Pierre Dauwe

Túry od horní stanice lanovky Sechszeigerbahn:
Lehké:
A - na Sechszeiger (2395 m) a zpět k rybníku Landschaftsteich, po cestě budete mít nádherný panoramatický pohled, celkový čas asi 10 minut.
B - na Sechszeiger a zpět k rybníku, sestup na Kalbenalm, pak buď pokračovat dále k Jerzner Almu nebo přímo k horní stanici lanovky, celkový čas asi 1 hodina a 30 minut.

Středně těžké:
C - na Sechszeiger, sestup severně k Leiner Almu (1 hodina) a odtud zpět k dolní stanici lanovky (1,5 hodiny), celková délka asi 2 hodiny a 30 minut.
D - na Sechszeiger, sestup severně přes Oberlangtal ke Kalbenalmu, odtud buď pokračovat dále na Jerzner Alm nebo přímo k horní stanici lanové dráhy, celkový čas asi 1 hodina a 45 minut.
E - hřebenová túra na Hochzeiger (2560 m) - asi 1,5 hodiny, sestup přes Hochzeigergrat k horní stanici lanovky Zollberg Schlepplift a pokračovat dále k horní stanici kabinkové lanovky. Celkový čas asi 2 hodiny a 30 minut.

Delší trasy:
F - jižním směrem podél hřebenu asi 900 metrů, sestup do zadního údolí Wenner Bergu, výstup z údolí k chatě Kalbenhütte, výstup kolem chaty Tröghütte k Leiner Almu a odtud zpět k dolní stanici lanovky, celkový čas asi 5 hodin.
G - k Hochzeigeru, odtud do horního Riegetalu k jezeru Groaßsee a na Wildgrat (cca 4 hodiny), zpátky k horní stanici lanovky (cca 2 hodiny a 45 minut). Celkový čas asi 6 hodin a 45 minut.

Túry od střední stanice lanovky Hochzeigerbahn:
Lehké:
H - na Zollberg (2225 m), nádherný panoramatický výhled na Innerpitztal - Wildspitze, celkový čas asi 40 minut.
I - na Kalbenalm, zpět na Tanzalm, celkový čas asi 1 hodina a 15 minut.
J - na Tanzalm (5 minut) - Hochzeigerhaus / chata Stalderhütte (15 minut) – sestup k dolní stanici lanovky, celkový čas asi 50 minut.
K - k dolní stanici lanovky přes Innerwald, celkový čas asi 1 hodina.
L - k dolní stanici lanovky přes Rodelweg, celkový čas asi 1 hodina a 30 minut.

Středně těžké:
M - na Kalbenalm (30 minut), dále pokračovat přes Oberlangtal až k cestě, které vede ze Sechszeigere, dále k Leiner Almu (1 hodina 15 minut) a dolní stanici lanovky (1 hodina 30 minut), celkový čas asi 3 hodiny a 15 minut.

Delší trasy:
N - na Hochzeiger - Riegetal k kezeru Groaßsee (2 hodiny a 45 minut), zpět kolem horní stanice lanovky Zollberglift a dále zpět k dolní stanici lanovky. Celkový čas asi 5 hodin.
O - na Wildgrat (2971 m) - k horní stanici lanovky Zollberg-schlepplift - dále k jezeru Groaßsee - k Wildgratu – a stejnou cestou zpět, celkový čas asi 6 hodin a 30 minut.
P - na Gemeindekopf (2771 m) - k horní horní stanici lanovky Zollberg-schlepplift – dále k jezeru Groaßsee - vpravo na Gemeindekopf - a stejnou cestou zpět, celkový čas asi 5 hodin a 30 minut.

Místo

Sechszeigerbahn 47° 9' 41.49" N, 10° 47' 13.9056" E
Location

Pitztal na Facebooku