Jste zde

Domů » Zima

Pitztalský advent

Innsbruck - Goldene Dachl
Autor: ComùnicaTI

V Pitztalu může rozjímavý adventní čas optimálně zkombinovat se zábavou na lyžích, protože o vaši vánoční dovolenou se postarají tři různé lyžařské areály. Ať již cestujete s dětmi do prosluněné oblasti Hochzeigeru, do skiareálu Rifflsee nebo pro změnu vysoko na pitztalský ledovec - všech 120 km sjezdových tratí s 21 lyžařskými vleky a lanovkami leží v nadmořské výšce přes 2 000 metrů a jsou navíc zasněžovány.

V předvánočním čase přitahuje Pitztal v rakouských Alpách návštěvníky svými tradicemi, rozjímáním a velmi zvláštním adventním kalendářem. Od 1. prosince až do Vánoc se v nadmořské výšce 1 600 m, v hluboce zasněžené místní části Plangeross, každý večer v jiném domě otevírá adventní okno plné překvapení, zatímco celé místo září v lesku 24 nádherně ozdobených oken.

Podle tradice zve hostitelská rodina příslušného adventního okna od 20 hodin na domácí speciality, jako je například uzená slanina, štrůdl podle rodinného receptu nebo pečená jablka.

Odtud putují návštěvníci každý čtvrtek s pochodněmi přes hluboce zasněžený les na jednu mýtinu, na které se koná pod širým nebem rozjímavá modlitba. K tomu se v adventním čase konají veselé odpoledne s pečením, vánoční řemeslné dílny, a každý pátek betlémská hra místních škol a školek.

Každou středu jezdí autobus na slavné vánoční trhy pod "Zlatými střechami" (Goldene Dachl) ve starém městě Innsbruck.

Místo

Plangeross 46° 59' 11.8212" N, 10° 52' 5.9376" E
Location

Pitztal na Facebooku