Jste zde

Domů » Zima

Snowpark na pitztalském ledovci

Pitztalský ledovec v zimě, Rakousko

Sjezdovka 36 u lyžařského vleku Brunnenkogel, to je adresa Snowparku na ledovci Pitztal, kde si můžete užít spoustu zábavy, a to především na snowboardu. Ve třech areálech se opravdu můžete odreagovat a mezi skoky a překážkami zapomenout na stres ze školy nebo z vašeho zaměstnání.

V prvním areálu – který se z části hodí také pro začátečníky - na vás čeká dráha s "muldami" s asi 10 vlnami, dva handraily. Pro první zkoušku rovnováhy je zde začátečnický rail (3 m dlouhý a 0,3 m vysoký), junior rainbow bow (4 m dlouhý, 0,8 m vysoký). Dále zde najdete například straight box, curvet box a 2,5 m dlouhý wall o výšce 1,9 m, na jehož vrcholu začíná další dráha.

O něco náročnější je druhý areál. Ačkoli je zde také několik skoků pro začátečníky, pro většinu prvků byste měli mít už nějakou snowboardovou zkušenost za sebou. Toto platí i pro dráhu s muldami, která má celkově asi 20 vln. Také step up (5 m), velký corner a poněkud lehčí malý corner musíte vyzkoušet.

Ale co by to bylo za snowboardovou oblast bez náročnějšího profi-areálu pro pokročilé? Pro-Jumps se zde postará o správný adrenalin. Dvojitý kicker combo, každý s 10-metrovým a 15-metrovým skokem, se postará o nezapomenutelné triky ve vzduchu, které si opravdu budete užívat.

Pitztal na Facebooku