Jste zde

Domů » St. Leonhard im Pitztal

St. Leonhard im Pitztal v létě

Letní Pitztal v Rakousku s obcí St. Leonhard
Autor: TaniaHo

St. Leonhard je krásný prázdninový resort ve vnitřní části údolí Pitztal, nedaleko od oblíbených turistických středisek Jerzens, Kaunertal, Längenfeld, Sölden nebo Umhausen.

Městečko se nachází v nadmořské výšce 1 370 metrů a své návštěvníky okouzlí nádherným romantickým venkovským vzezřením a krásnou přírodou. Údolí Pitztal nabízí všechno, co jen můžete od letní dovolené očekávát. O příjemný pobyt se postarají komfortní prázdninové apartmány, hotely a prostorné prázdninové domy pro celou rodinu.

V oblasti St. Leonhardu se můžete vydat na procházku nebo na túru a nechat na sebe v klidu působit mystickou atmosféru krásných hor. Blízké jezero zve ke koupání a na jeho březích si můžete vychutnávat sluneční paprsky, ve vodě se otužovat a vedle toho obdivovat nádherný výhled na nejvyšší tyrolský vrchol Wildspitze.

Také příznivci horských kol si zde příjdou na své. Je zde mnoho oblíbených cest jako například cyklotrasa po horských pastvinách Arzler Almweg nebo trasa Lehner Loch a mnoho dalších možností.

I horolezci zde najdou nádherná místa. Na konci údolí Pitztal u vrcholu Mittelberg jsou vysoké žulové stěny, které představují ideální lezeckou oblast. Je zde dobrodružná stezka pro začátečníky a děti, stezka "pro sviště", která je určená pro pokročilejší lezce a děti od desíti let, "kamzí" stezka pro pokročilé a stezka pro profesionály.

A po aktivním a náročném dnu se můžete večer posilnit v jedné z útulných restaurací s místními specialitami.

Pitztal na Facebooku