Jste zde

Domů » Léto

Turistický podzim v Pitztalu, 1. část

Pitztalského údolí - vesnice Zaunhof

Akce "Turistický podzim" se v rakouském údolí Pitztal letos koná v termínu 3. srpna - 26. září 2011. Barvy přírody vytvářejí v podzimní přírodě neskutečně krásné obrazy a v chladných nocích vypadá Pitztal obzvlášť krásně. Vyjděte si na túru s horským vůdcem nebo prozkoumejte jeden z nejkrásnějších koutů Tyrolska na vlastní pěst.

O sobotách neprobíhá v rámci turistického podzimu žádný oficiální program, protože v tento den mnoho turistů přijíždí a odjíždí. Za nabízený program se nic neplatí, jedinou výjimkou je pouť za východem slunce na vrchol Sechszeiger (poplatek za cestu lanovkou a za snídani). Za lanovku se ale vždy platí zvlášť.

Každou neděli hraje tyrolská kapela na horách, vždy od 11.00 do 15.00:
28. srpna na chatě Ludwigsburg v městečku St. Leonhard
4. září na Lainer Almu - Arzl/Jerzens
11. září na Söllberg Almu - v St. Leonhardu
18. září na Galflunu - v obci Wenns
Po příjemné procházce se pokocháte okolním panoramatem a hostinský vám rád poví, kde se tyčí jaký vrchol. U sklenky dobrého vína či osvěžujícího piva se pobavíte v některé z pitztalských chat nebo pastvin a příjemnou atmosféru bude dokreslovat tradiční hudba.

Každé pondělí prožijete zážitky v přírodním parku Kaunergrat a to v termínech 29. srpna, 5. září, 12. září a 19. září 2011.
Přírodní park Kaunergrat leží v Ötztalských Alpách. Rozprostírá se od pastvin kolem řeky Inn až po horu Wildspitze (3768 m). V nadmořské výšce 3000 m se nacházejí mohutné alpské vrcholky a původní krajina. Kaunergrat byl vyznamenán cenou rakouských přírodních parků. Proto vám tento jedinečný region bude přiblížen během exkluzivní prohlídky s názvem Kolébka rozmanitosti.

Každé úterý se koná výlet do oblasti "věčného ledu" ‒ komentovaná prohlídka po ledovci s nádherným výhledem, a to v termínech 30. srpna, 6. září, 13. září a 20. září.
Vydejte se po stopách věčného ledu ve světě ledovců a pokochejte se krásným panoramatem na vyhlídkové plošině ve výšce 3440 m. Náš horský vůdce vám vysvětlí, co to znamená mlýn na ledovci, a jestli opravdu existuje ledovcová blecha. Potěší vás také výhled z hory Hinterer Brunnenkogel, což je nejvyšší bod v Rakousku, kam je možné vyjet lanovkou. Pokud bude dobré počasí, spatříte vrcholky jižního Tyrolska, Švýcarska a dokonce nejvyšší německou horu Zugspitze.

Každou středu se pořádá pouť za východem slunce na vrchol Sechszeiger, a to ve dnech 31. srpna, 7. září, 14. září a 21. září.
Z údolní stanice hochzeigerské lanovky pojedete gondolovou lanovkou a poté dvousedačkovou lanovkou do stanice Sechszeiger, která se nachází ve výšce 2395 m. Po krátké procházce (asi 15 minut) budete mít možnost spatřit působivý východ slunce na horách. Lanovkou pojedete dolů a po pár metrech už uvidíte horskou chatu, kde už na vás bude čekat snídaně.
Ceny za lanovku a snídani: dospělí 20 €, děti (10‒15 let) 15 €, děti (5‒9 let) 7 €.
Při špatné předpovědi počasí se výlet přesouvá na následující čtvrtek.

Pitztal na Facebooku