Jste zde

Domů » Léto

Turistický týden v Pitztalu, 1. část

Pitztálská krajina

Turistický týden v údolí Pitztal (Pitztaler Steinbock Wanderwoche) se letos koná v termínu 24.07. - 29.07.2011, v městečku St. Leonhard.

Pondělí 25. července 2011, trasa Mauchele Alm – Söllberg Alm
Vydáte se přes pitztalské pastviny: z Mauchele na Söllberg. Po zaslouženém odpočinku se vydáte zpět, do místní části Rehwald. Celková délka: 3,5 hodiny

Úterý 26. července 2011, rodinný den u jezera Rifflsee
Nejdříve vyjedete lanovkou Rifflseebahn nahoru, kde na děti bude čekat plno zábavy a her u jezera, zatímco dospělí vystoupají k přírodnímu klenotu, jezeru Plodersee. Křišťálové čistou vodu v jezeru obklopuje neobvyklá fauna i flóra, vypadá to jako vystřižené z obrázkové knížky. Odpoledne se všichni sejdou opět u jezera a společně sestoupí pěšky do údolí. Kdo chce, může se zpátky vydat zase lanovkou.
Celková délka: 4 hodiny

Středa 27. července 2011, bylinková túra
Nenáročná trasa vede lesy a poli. Společně budete hledat všechno, co se dá sníst a je také léčivé ‒ různé druhy listí, koření, květy a mnoho dalšího. Poznáte souvislosti v přírodě a naučíte se je chránit. Nezapomeňte si vzít plátěnou tašku, nožík, pití, kdo chce i psací potřeby, malé občerstvení, podložku na sezení, pláštěnku, sluneční krém a brýle, pevné boty. Celková délka: 4 ‒ 5 hodin.

Pitztal na Facebooku