Jste zde

Domů » Léto

Turistický týden v Pitztalu, 2. část

Pitztálská krajina

Čtvrtek 28. července 2011, výlet s fotografem přírody Reinhardem Hölzlem k chatě Rüsselsheimer Hütte
Ranní ptáčata, pozor! Společně s "přírodním" fotografem Reinhardem Hölzlem se vydáte hledat ty nejkrásnější motivy pro vaše fotografie. Z parkoviště vystoupáte k Rüsselheimerské chatě a budete pokračovat dále až k nádherné vyhlídce Gahwinden. Reinhrad Hölzl vám rád poradí a pomůže se vším, co souvisí s fotografováním přírodních scenérií. Celková délka: 4 ‒ 5 hodin.

Pátek 29. července 2011, túra do oblasti věčného ledu na Pitztalský ledovec
Podzemní drahou Pitzexpress (za poplatek) vyjedete do nadmořské výšky 2840 metrů, odkud se vypravíte do ledovcových jeskyní. Od zkušeného horského vůdce se také dozvíte cenné informace na téma ledovce a led. Po odpočinku v horské restauraci vystoupáte na 3159 metrů vysoký vrchol Mittagskogel, kde vám bude odměnou nádherný výhled na ídolí Pitztal, opravdu to nejlepší na konec! Poté se vrátíte k horské stanici, odkud vás Pitzexpress dopraví zpět do údolí.
Celková délka: 5 hodin.

I během tohoto týdne si pracovníci Pitziho klubu pro děti (PITZI‘S KINDERCLUB) připraví zajímavý a pestrý program. Ten se bude také točit kolem témat zvířata v divočině a příroda.

Pitztal na Facebooku