Jste zde

Domů » Léto

Vesnička Piller

Údolí Pitztal - vesnička Piller

Půvabná vesnička Piller se rozprostírá v nádherné, střední části, pitztalského údolí v nadmořské výšce 1350 m. Tato oblast patří k přírodnímu parku Kaunergrat, jehož rozmanitá a krásná příroda přitahuje návštěvníky z celého světa.

Park vás okouzlí jedinečnou přírodou a také tím, že se na poměrně malém prostoru vyskytuje velké množství druhů rostlin a živočichů. Spatříte v něm původní lesy, jezera s průzračnou vodou, velké bažiny a také vzácný biotop – suché trávníky s více než 1500 druhy motýlů – a samozřejmě impozantní ledovce. Tento ráj na vás čeká přímo za branami Pilleru.

Řada turistických stezek vede přírodním parkem, kde najdete také naučné stezky, tématické stezky. Pořádají se exkurze pod vedením speciálně vyškolených průvodců, kteří vám poví zajímavé věci o tomto jedinečném parku.

K aktivní nabídce patří výlety ke krásným horským pastvinám, které se nacházejí v zadní části údolí Pitztal. Dozvíte se mj. informace o tamním zemědělství, využití pastvin, kosení, spásání a další. Okolí můžete poznávat také na horském kole, na pěkných cestách vyzkoušejte nordic walking, v okolních jezerech si zaplavete a samozřejmě se můžete věnovat i mnoha dalším aktivitám.

Aktivní dovolené, v jednom z nejkrásnějších koutů Tyrolska, nestojí nic v cestě. Ve vesnici se nabízí ubytování v některém z mnoha hotelů, prázdninových domků a bytů.

Pitztal na Facebooku