Jste zde

Domů » Wenns

Wenns - informace

Rakouský Wenns

Pěkná prázdninová obec Wenns se nachází v nadmořské výšce 979 metrů, v tyrolském údolí Pitztal. Vzhledem k tomu, že je obec umístěna uprostřed údolí, během několika let se z ní stalo centrální středisko pitztalské lyžařské oblasti. K této obci náleží i několik dalších malých vesniček.

Kdo chce strávit zajímavou dovolenou v nádherné horské krajině s rozkvetlými horskými loukami a s úžasnou horskou scenérií, je ve Wenns na správném místě. Sem se všichni rádi vracejí, ať už jednotlivci, rodiny s dětmi, mladé páry nebo důchodci. Toto krásné městečko a jeho sousední obce, jako je Arzl, Fliess nebo Jerzens, a především pohádková krajina okouzlí úplně každého.
Komfortní apartmány, hotely a rekreační domy přispívají také velkou měrou k tomu, aby jste vaši dovolenou strávili příjemně.

Co se týče pamětihodností, zmíníme starý dům na návsi, v blízkosti hlavní silnice, který má zajímavé malování z let 1576 a 1608.
Kromě toho můžete ve Wenns vidět nejstarší venkovský dům v Tyrolsku. Prostřednictvím rozboru stavebního dřeva bylo jeho stáří odhadnuto na 700 let.

Geografie: 

Pitztal na Facebooku