Jste zde

Domů » Léto

Wiesing a zajímavosti

Wiesing - farní kostel

V rakouském městečku Wiesing je krásný farní kostel, který je zasvěcený svatému Martinovi a svatému Mikuláši. Pochází z roku 1777 a obzvláště pozoruhodný je jeho interiér, který je nezvykle vysoký a také jeho nápadně vysoká věž. Byl postaven v rokokovém stylu.

Již v roce 1837 popsal Beda Weber, zakladatel tyrolských místních tradic, Wiesing jako "krásnou malou vesnici na úrodné zeleni Unterinntalerské krajiny". Znak obce zobrazuje zelenou louku, která má představovat název (Wiese znamená v překladu louka) a přes ní je zeď, na jejíž bráně sedí tyrolský orel. Oba tyto symboly připomínají knížecí zvířecí zahradu, která zde kdysi byla.

Roku 1572 nechal postavit arcivévoda Ferdinand II. zeď kolem zalesněných kopců jihozápadně od Wiesingu, která měla obklopovat zvířecí oboru. Zbytky zdí tu můžete vidět ještě dnes, areál nyní slouží jako rekreační oblast s lesní stezkou. Je to tip na pěkný výlet pro celou rodinu.

Zvláštním dobrodružstvím je výlet do lesního lanového centra v Achenkirchu. Tady si můžete vychutnat pořádnou porci adrenalinu. Na šesti parkúrech ve výšce až 15 metrů si můžete vyzkoušet nejrůznější atrakce, jako jsou kývající se kmeny stromů, nebezpečně se houpající mosty a mnoho dalších. Samozřejmě dostanete perfektní bezpečnostní vybavení, takže toto dobrodružství bude bezpečnou zábavou pro velké i malé návštěvníky.

Pitztal na Facebooku