Jste zde

Domů » Jerzens

Zimní dovolená v Jerzensu

Zimní dovolená v Jerzens

Na začátku údolí Pitzal, kde je horská krajina ještě trochu vlídnější, leží v nadmořské výšce 1100 m vesnice Jerzens. Čím dále postupujete do údolí, tím je krajina drsnější a nevlídnější. Na konci Pitztalu, za bílým vrcholkem Mittagskogelu, se rozprostírá ledovcová oblast.

Nad Jerzensem láká k lyžování skiareál Hochzeiger, který se rozprostírá mezi horskými vrcholy Hochzeiger a Sechszeiger. V areálu najdete 45 kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti, které se táhnou hlavně podél slunných svahů nad hranicí lesa.

Lyžaři a snowboardisté mohou zavítat do menšího lyžařského areálu Rifflsee, který se nachází o něco dál v údolí. Ledovcová oblast na konci údolí nabízí dostatek prostoru pro všechny sportovce.

Běžkaři najdou v Pitztalu trasy různého charakteru. Některé vedou údolím, některé najdete na slunných svazích – v Rifflsee a na Pitztalském ledovci. Nádherně zasněženou zimní krajinu si užijete i mimo sjezdovky a běžkařské trasy – například během procházek či sáňkování.

Po aktivně prožitém dni plném nových dojmů si jistě rádi odpočinete. Pro návštěvníky je v obci připraveno mnoho hezkých ubytovacích zařízení. Podle svého vkusu si můžete vybrat prázdninový byt, domek nebo hotelový pokoj.

Geografie: 

Pitztal na Facebooku